Η Ελλάδα βουλιάζει και τα κόμματα «σφάζονται»!

on .

ΧΑΟΣ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι αποκαλύψεις περί σκανδάλων διαδέχονται η μία την άλλη. Η Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται στο πώς θα εκθέσουν ο ένας τον άλλον στην Κοινή Γνώμη, με εκείνη να παρακολουθεί άναυδη όσα διαδραματίζονται και μάλιστα στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια.
ΗΤΑΝ η οικονομική κρίση επί μία δεκαετία. Δεν προλάβαμε να βγούμε -υποτίθεται- από τη «στενωπό» που έλεγε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου και μας προέκυψε η πανδημία του

κορωνοιού. Το lockdown με το οριζόντιο και ...κάθετο κλείσιμο της οικονομίας, η νέα κατάρρευσή της, το αδιέξοδο των επιχειρήσεων και το ριψοκίνδυνο κάθε πρόβλεψης για το μέλλον.
ΠΑΝΩ σε όλα αυτά και πλείστα άλλα, να και η επέλαση των λαθρομεταναστών που απαιτούν τα πάντα, ακόμη και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας! Που πρέπει να τους πληρώνουμε και να τους συντηρούμε, όταν πολλοί εκ των συμπατριωτών μας έχουν βυθιστεί στην ανέχεια. Που ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που βλέπουν να καταρρέει ό,τι δημιούργησαν με μόχθο. Που αδυνατούν να βρουν κάποιο δρόμο.
ΠΑΡΑ ταύτα, αντί τα κόμματα να καθίσουν να δουν τι μπορεί να γίνει για να ξεπεραστεί αυτή η απροσδόκητη κρίση, επιδίδονται σε αγώνα αλληλοεξόντωσης! Ως να διαγωνίζονται ποιό θα αποκαλύψει περισσότερα σκάνδαλα για το άλλο, ποιό έχει στήσει ισχυρότερο ...παρακράτος και ποιό απειλεί τη δημοκρατία! Και το βλέπετε, μόλις δημοσιοποιηθεί κάτι για τη ΝΔ, να άλλο ένα που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας. Αθλιότητα!
ΒΟΥΡΚΟΣ! Κι όμως, η Ελλάδα κινδυνεύει να συρρικνωθεί! Η Τουρκία παραβιάζει χωρίς προσχήματα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Δεν είναι λοιπόν μόνο τα προβλήματα από την πανδημία και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία. Απειλείται ευθέως η εθνική μας υπόσταση και με τη χρήση των όπλων! Με ανοιχτό και ανεξέλεγκτο το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης!
ΕΙΝΑΙ απορίας άξιον, όσα γίνονται στο Αιγαίο δεν προβληματίζουν τους πολιτικούς μας ταγούς; Ούτε εκείνη την πολυδιαφημισμένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που παρά τις ψαλιδισμένες αρμοδιότητές της, θα μπορούσε να παρέμβει ώστε να καλλιεργηθεί στοιχειώδης εθνική ομοψυχία; Δυστυχώς όχι! Τα δύο μεγάλα κόμματα βάλθηκαν να διασύρει το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να εξευτελίζονται και τα δύο!
ΑΦΗΝΟΥΜΕ τα εσωτερικά προβλήματα. Τα εθνικά θέματα, οι ευθείες απειλές της Τουρκίας, το γεγονός ότι μάλλον μόνοι θα βρεθούμε, υπάρχει περίπτωση να απασχολήσουν τους πολιτικούς στα σοβαρά; Θα μπορέσουν να παραμερίσουν την αντιπαλότητά τους και το αβυσσαλέο μεταξύ τους μίσος οι κ.κ. Μητσοτάκης - Τσίπρας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης;
ΔΕ μιλάμε για συνεργασία, διότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, αλλά συνεννόηση, έναν εθνικό δηλαδή σχεδιασμό, με τη σύμπραξη και των άλλων κομμάτων. Μιλάμε για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής, που θα σήμαινε και πολιτική θωράκιση της χώρας, εθνική συναίνεση! Αυτό θα ήθελαν οι Έλληνες να δουν και τότε σίγουρα δεν επρόκειτο καμιά απειλή να τους φοβίσει! Αυτό το γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι και όσοι επιβουλεύονται τη χώρα μας. Όπως γνωρίζουν ότι ποτέ δε θα συμβεί!
ΟΜΩΣ, ας συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί, ότι «δεν κοιμούνται στα χαμομήλια», όπως λένε, οι Έλληνες. Ελάχιστα επηρεάζονται από τις κοκορομαχίες τους, για να μην πούμε ότι η ένταση και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούν στην σύγκρουσή τους, τους κάνουν να αηδιάσουν την πολιτική. Κυρίως δε απελπίζονται οι νέοι! Αυτοί άλλωστε είναι που πλήττονται περισσότερο και από την καινούργια κρίση και που δεν βλέπουν να μπορούν να επιτύχουν ούτε το ελάχιστο των ονείρων τους...