Εξ...αποστάσεως!

on .

• Πολλά «άγρια» πράγματα συμβαίνουν στη χώρα μας και δεν είναι σωστό, πολιτεία και κοινωνία, να τα παρακολουθούν απαθείς και... εξ αποστάσεως! Χρειάζονται παρεμβάσεις και... επεμβάσεις και έτσι μόνο μπορεί να σταματήσει ο κατήφορος!

Αρκετά πράγματα, δείχνουν... τάσεις ανόδου, με πρώτες και καλύτερες τις τιμές, την ανεργία, τη φτώχεια και τον δικαιολογημένο φόβο για το αύριο!
Όλα αυτά, εάν οι «αρμόδιοι» τα παρακολουθούν εξ αποστάσεως, δηλώνοντας οι ίδιοι «αναρμόδιοι», τότε προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες...
Σε αντίθεση με αυτή τη λίστα της ανόδου, προϊόντων και υπηρεσιών, μία άλλη «μαύρη λίστα», σε κοινωνικό επίπεδο, δείχνει τάσεις... ηλικιακής καθόδου! Δηλαδή, ενώ τον προηγούμενο μήνα, είχαμε το φτωχό 36χρονο, με την κλεμμένη φραντζόλα, την «άρρωστη» 35χρονη, που χύμηξε με το βιτριόλι στην 34χρονη, ξαφνικά μας... προέκυψε μία 33χρονη, με... απερίγραπτη δράση, πάνω σε μία 10χρονη! Και η ηλικιακή «κάθοδος» συνεχίζεται... Επιθέσεις, στις γειτονιές και στους δρόμους, σε ανήλικους, με ξυλοδαρμούς και κλοπές χρημάτων και κινητών, είναι στην ημερήσια διάταξη!
Ακόμη έχουμε, βιασμούς, εκβιασμούς και οικογενειακούς παροξυσμούς!
Εάν όλα τα παραπάνω συμβάντα, παρακολουθούνται εξ αποστάσεως και με... απάθεια, η κοινωνία... κάτι έπαθε!
Η ήρεμη κοινωνική ζωή, στις μέρες μας, πήγε περίπατο!
Όλα αυτά τα «φαινόμενα» δείχνουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει...
Η οικογένεια και το Σχολείο, πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο, για... ανατροπή του σκηνικού!
Εξ... αποστάσεως παρατήρηση των συμβαινόντων, μεγαλώνει τα αδιέξοδα!
Εάν... συνυπολογίσουμε και την εξαποστάσωε εξέταση των φοιτητών, τα πράγματα γίνονται... σχιζοφρενικά!
Όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, στην Ελλάδα, άνοιξαν, εκτός από τα πανεπιστήμια! (Διασφαλίζεται, έτσι, η μή διασπορά του ιού!)
Αλλά με την εξ αποστάσεως εξέταση, θα μοιραστούν και... εξ αποστάσεως πτυχία! (Ίσως το αδιάβλητο, πάει και αυτό περίπατο...)
Εν πάση περιπτώσει, στην Ελλάδα όλα γίνονται...
Εδώ ο άλλος, τη μία μέρα ήταν... γιατρός και την άλλη... αεροπόρος! Εν έτει 2020! Τι «φαινόμενο» κι αυτό; Ελλάς το μεγαλείο σου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.