Να μη… σώσεις!

on .

● Σου το είπα Βασίλω μου, θα στενοχωρηθείς στην αρχή, μέχρι να γίνει το μνημόσυνο στις 40, μετά θα ηρεμήσεις σιγά – σιγά… Δεν λέω, άντρας σου ήταν ο μπάρμπα Θύμιος, αλλά και συ υπέφερες, ήταν πολύ ανάποδος… Κι εγώ που τον έχω ακόμη το Μήτσο, νομίζεις πως είμαι καλύτερα; Με έφαγε με τη γκρίνια του!
Προχτές ήταν εδώ ο εγγονός μας για το πανηγύρι. Δεν θέλησε πέρσι ο προκομμένος να του γράψει το σπίτι, φοβήθηκε μην το πουλήσει! Αλλά ο εγγονός μας δεν είναι τέτοιος… Και έτσι εμείς έχουμε το σπίτι και θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ! (Αυτόν, που κάποιοι θα καταργούσαν…). Ο εγγονός που ξέρει άριστα το κομπιούτερ, μας έβγαλε τις πέντε δόσεις! Το Φλεβάρη ξεμπλέκουμε!
Κι εγώ προχτές του τα έψαλλα του Μήτσου: Δώσε τώρα τις πέντε δόσεις και να… μη σώσεις, που δεν έγραψες το σπίτι στον εγγονό! Το παιδί μένει στην Αθήνα, εσύ θα έμενες πάλι εδώ!
- Φέρε μου τα χαρτιά με τις δόσεις, με πρόσταξε ο Μήτσος, να τα τακτοποιήσω και να έχω έτοιμη την πρώτη δόση του Σεπτέμβρη! Γυναίκα, πού είναι η πρώτη δόση, εσύ τέσσερις μου έδωσες! Στο… φούρνο, δεν την έβαλα!
- Τι να την κάνω εγώ την πρώτη δόση; Εγώ τις είχα όλες πάνω στην τηλεόραση! Λες να την… πήρε μέσα ο Αυτιάς, δύσκολο μου φαίνεται… Πάντως, τον άκουγα που έλεγε να έχετε στα χέρια σας την πρώτη δόση του Σεπτέμβρη!
- Γυναίκα, μου βάζεις δύσκολα… Ο εγγονός έφυγε για την Αθήνα, κομπιούτερ δεν έχουμε, ούτε… ξέρουμε! Ο λογιστής που εξυπηρετεί όλο το χωριό, είναι στο… νοσοκομείο, έπαθε υπερκόπωση!
Και με όλες αυτές τις αναποδιές, ο Μήτσος με… απειλεί, πως αν δεν βρω την πρώτη δόση, θα μου φέρει… τις άλλες 4 στο κεφάλι! Το καλό είναι πως δεν είχα βγάλει… ακόμη σκουπίδια έξω! Κάπου θα βρεθεί, δεν γίνεται, να ησυχάσω και από τη γκρίνια του Μήτσου, που δεν… υποφέρεται!
- Κατάλαβες Βασίλω μου, γι’ αυτό σου λέω πως περνάς… και μόνη σου καλά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.