Ο μανιχαϊσμός του Πολάκη…

on .

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη βρέθηκα προ εκπλήξεως! Παρακολουθούσα τη συζήτηση από την τηλεόραση και ενώ άκουγα τη χαρακτηριστική με την κρητική χροιά φωνή του βουλευτή, δεν τον έβλεπα! Προφανώς δεν τον έβλεπαν και οι συνάδελφοί του στη Βουλή, οπότε χρειάστηκε να διευκρινίσει ότι βρίσκεται πολύ ψηλά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον βλέπουμε! Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω! Κάτι σαν αιθεροβάμων! Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία - απολογία του δεν διαπίστωσαν τίποτε διαφορετικό από το ύφος και το ήθος του πολιτικού που γνώριζαν από την εποχή της υπουργίας του. Μόνο το τρίχωμα αλλάζει ο λύκος.
Ο λόγος του μανιχαϊστικός, λαϊκίστικος, διχαστικός. Εγώ ο καθαρός, ο αγνός, από τη μια μεριά, από την άλλη εσείς οι μολυσμένοι, που οι μέλισσες βομβίζουν γύρω από τα δάχτυλά σας γιατί τα βουτήξατε στο μέλι, ενώ εγώ δεν τα βούτηξα! Άρα, αφού δεν τα βούτηξα εγώ, εσείς τα βουτήξατε! Το λέω εγώ!
Εσείς που τα παίρνατε από όποια θέση υπηρετήσατε, εγώ ο άσπιλος που δεν πρόφτασα να σας κλείσω στη φυλακή και γι’ αυτό χάσαμε τις εκλογές! Τα έλεγα στους συντρόφους μου, αλλά δεν με άκουγαν! Έχω ράμματα για τη γούνα σας, ή ορθότερα φακέλους που τους κατέθεσα στη Βουλή για να έχουν τροφή τα κατά κυριολεξία τρωκτικά της που βρίσκονται στα υπόγειά της!
Εγώ, που είπα για τον Κυμπουρόπουλο «αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες, κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί, και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες!». Και τολμήσατε να κάνετε πρόταση μομφής σε μένα, χάρη του οποίου εκλέχτηκε πρώτος ως ευρωβουλευτής; Χώμα πιάνω και χρυσάφι γίνεται!
Εγώ, που νιώθουν περήφανα τα παιδιά μου για μένα, τον πατέρα τους, ενώ τα δικά σας παιδιά δεν μπορούν να αισθάνονται περήφανα για τους γονείς τους! Αυτό το λέω εγώ, ντρέπονται τα παιδιά σας!
Και επειδή εγώ είμαι αυτός που βρίσκομαι πολύ ψηλά και δεν μπορείτε να με βλέπετε, εγώ, όχι εσείς, δικαιούμαι να κρατάω διπλά βιβλία, να συκοφαντώ, να υποκλέπτω τηλεφωνικές συνομιλίες, να καπνίζω όπου μου καπνίσει, ακόμη και μέσα στο κτίριο της Βουλής, εκεί που θεσπίζονται οι νόμοι που οφείλουν να σέβονται όλοι οι άλλοι πλην εμού και ορισμένων δικών μου!
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τον Πολάκη! Ένα πάντως είναι βέβαιο, πως θα καταγραφεί στην ιστορία ο πολακισμός ως συνώνυμος του λαϊκισμού και του μανιχαϊσμού! Για τον κύριο αυτόν δεν υπάρχει τίποτε άλλο από το καλό, από το φως, του οποίου είναι εκφραστής ο ίδιος, και από το κακό και το σκότος, του οποίου εκφραστές είναι οι αντίπαλοί του!

Υ.Γ.: Περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να «τραβήξει το αυτί» του υπουργού του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τον χαρακτηρισμό των λαθρεπιβατών ως «αποβράσματα», να μην ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές, αν θέλει να μην καταντήσει σαν τον κ. Τσίπρα!