Λίγες αμυχές…

on .

 Με το που τελείωσαν οι εκλογές και βγήκε η νέα Κυβέρνηση, η κυρά Βασίλω, αμέσως έβγαλε το σερβίτσιο, με… τα χρυσά κουτάλια και ξεκίνησε να στρώνει το τραπέζι!
Ο ενθουσιασμός της, ήταν τόσο μεγάλος, που την πρώτη κιόλας μέρα, Δευτεριάτικα, έβαλε… κόκορα στην κατσαρόλα! (Ενώ αυτή την μέρα, είχαν σειρά… τα όσπρια!).
Ο μπάρμπα Μήτσος, κάλεσε και τους γείτονες, τους… ηττημένους των εκλογών, το Θύμιο και τη Μυγδάλω…
Είχε έρθει το Κόμμα τους, στην Εξουσία και θέλησαν να

λιγδώσουν το έντερο, νικητές και ηττημένοι! (Πολιτικός πολιτισμός… Και γαστρονομικός εορτασμός!).
Ο Μήτσος έδειχνε ευτυχισμένος με την αυτοδυναμία, ενώ ο Θύμιος κατηφής, κάπνιζε το ένα τσιγάρο, μετά το άλλο!
- Γυναίκα «ξεκίνησε» το φίλο μου το Θύμιο, με έναν καφέ… της παρηγοριάς! Μετά θα έρθει το κρασί και ο κόκορας!
- Μη στεναχωριέσαι Μυγδάλω, της είπε η Βασίλω. Πρέπει να είστε ευχαριστημένοι. Πέσατε από τον 5ο όροφο και σταθήκατε όρθιοι, με δυο-τρεις αμυχές μόνο!
- Βασίλω μου, πιο πολλά είναι τα… ψυχικά μας τραύματα, παρά τα σωματικά! Θα το… συνηθίσουμε κι αυτό! Αλλά και σεις μη βιάζεστε τόσο πολύ. Ας μην έρθουν οι παροχές, από την πρώτη μέρα, τους είπε ο Θύμιος. Ας δοθούν και στο… βάθος τετραετίας. Κι εμείς το τελευταίο δίμηνο ανοίξαμε… το πουγγί και έτσι… χάσαμε αξιοπρεπώς!
Ο μπαρμπα-Μήτσος, πήρε το λόγο και τα έκανε πιο λιανά… Δεν μπορεί, είπε, μετά τη μεγάλη κρίση, όλοι να γίνουμε… Κροίσοι! Η βελτίωση της οικονομίας, θέλει το χρόνο της! Αυτή η μεγάλη εκλογική μας νίκη θα αλλάξει τα πράγματα!
(Ο Θύμιος τον άκουγε με… προσοχή, περιμένοντας τον κόκορα!)
- Πάντως, συνέχισε, υπήρξε πολιτικός πολιτισμός κατά την παράδοση-παραλαβή των υπουργείων! Παρέδωσαν όλοι κανονικά, πλην… Πολάκη!
- Θα ήταν… έκπληξη αν παρέδιδε, Μήτσο μου! Πάντως, δεν… παραδόθηκε κιόλας. Ξαναβγήκε! Έξω απ’ τη Βουλή ο Σταθάκης, μέσα ο Πολάκης!
- Νομίζω, πως θα περάσουμε μια καλή τετραετία στη Βουλή!
- Αρκεί να είναι Μήτσο μου καλή η τετραετία και στην τσέπη του λαού! Κι ας ελπίσουμε, τα χρυσά κουτάλια να μην αποσυρθούν και κάνουν την εμφάνιση τους, το… τελευταίο δίμηνο της τετραετίας όπως έγινε με τους προηγούμενους!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.