Η... μελέτη για τους μισθούς της ΔΕΥΑΙ

on .

Δεν έχει δοθεί ακόμη εξήγηση από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και την απερχόμενη εν γένει Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, για την σύναψη σύμβασης με εταιρία των Αθηνών, στην οποία ανετέθη ο... «ορ­θός προσδιορισμός της μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΙ»! ( προφανώς όχι και του αντιπροέδρου με τις 2.134 ευρώ μηνιαίως...).
Δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ συν ο ΦΠΑ θα κοστίσει στους πολίτες των Ιωαννίνων αυτή η άνευ αντικειμένου ανάθεση, δεδομένου ότι οι μισθοί καθορίζονται από τον ιδρυτικό νόμο και τον Οργανισμό της ΔΕΥΑΙ, αλλά και τους σχετικούς νόμους.
Πέραν αυτών, είναι δυνατόν να αποφασίσει ένα μελετητικό γραφείο για τους μισθούς, όταν π.χ. ένα άλλο μπορεί να αποφανθεί διαφορετικά; Και τι πρεμούρα είναι αυτή λίγο πριν την «αλλαγή σκυτάλης»; Τόσα χρόνια τι έκαναν;
Αν πράγματι θέλουν να μειώσουν το κόστος της μισθοδοσίας, ας ψάξουν να βρουν στα συρτάρια της ΔΕΥΑΙ μια μελέτη από το 2003 (κι αν δεν υπάρχει, ας τη ζητήσουν), ενός ανθρώπου που γνωρίζει άριστα τα της επιχείρησης, της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο: Γιάννης Τσέτσος το όνομά του, ίσως άγνωστος στους περισσότερους, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ τότε, με «τετράγωνη» λογική.
Αλλά, δε νομίζουμε ότι στα σοβαρά θέλουν να βρουν λύσεις . Αν το ήθελαν θα μείωναν άσκοπες δαπάνες, απευθείας αναθέσεις και πολλά άλλα τέτοια, που βουλιάζουν τη ΔΕΥΑΙ και κοστίζει στους πολίτες το νερό για χρυσάφι.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ