Μπροστά στην κάλπη!

on .

 Φθάσαμε στην τελική ευθεία σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Σίγουρα την πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών για τη χώρα. Με μια κοινωνία εξουθενωμένη από την πολυετή κρίση και μια οικονομία που δεν λέει να ξεκολλήσει από τον… πάτο του βάλτου!
Οι αυριανές κάλπες είναι η μοναδική ευκαιρία για να βρει η Ελλάδα το δρόμο της. Να μπει σε μια κανονικότητα... Να βρει τους Ευρωπαϊκούς ρυθμούς της. Και θα ήταν βέβαια ουτοπία να πιστέψει κανείς ότι αυτό μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη, με μόνο την αλλαγή Κυβέρνησης. Οι αυριανές εκλογές όμως, μπορούν και πρέπει να γίνουν η αφετηρία, για ν’ αλλάξει το σημερινό… αμαρτωλό μίγμα πολιτικής. Να μπουν, επιτέλους, οι βάσεις για μια υγιή, συνεχώς εξελισσόμενη ,οικονομία, που θα στηρίζεται στην ουσιαστική ανάπτυξη και η οποία θα δώσει νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Τι σημαίνει αυτό; Ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ώστε να μην εξαρτάται η επιβίωση των πολιτών, από τα κάθε είδους επιδόματα. Ούτε και από κοινωνικά βοηθήματα και συσσίτια Ενοριών, κάτι που δυστυχώς, κατά κόρον συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Ας μη βιαστούν κάποιοι να υποστηρίξουν ότι αυτό θα σημάνει περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών και της... πλουτοκρατίας! Γιατί αυτοί που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από την σημερινή κατάσταση, δεν είναι φυσικά η... ελίτ, αλλά οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη! Οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι… Οι οικογενειακές επιχειρήσεις, που η υπέρογκη φορολογία και η έλλειψη ρευστότητας τις έχουν, κυριολεκτικά, γονατίσει!
Η λύση στην κρίση, σίγουρα δεν είναι τα κάθε είδους επιδόματα. Ούτε όμως και η προσωρινή, χαμηλά αμειβόμενη κοινωφελής εργασία. Ριζική λύση θ’ αποτελέσει μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω προσέλκυσης επενδύσεων. Με χαμηλότερη φορολογία για ν’ ανασάνουν οι μικρομεσαίοι και με «ενέσεις» ρευστότητας για να τονωθεί η αγορά. Βεβαίως και κάποια κοινωνικά επιδόματα θα πρέπει να υπάρξουν για τις, αποδεδειγμένα, ευάλωτες ομάδες. Πρέπει όμως να είναι στοχευμένα, να δίνονται μόνο σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν είναι ικανοί να εργαστούν. Ούτε όμως κι αυτό να γίνεται κανόνας, αλλά μόνο μετά από αυστηρά κριτήρια και ελέγχους.
Να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία! Γιατί, για να πάει μπροστά η Ελλάδα έχει ανάγκη από παραγωγικό δυναμικό, νέους με προοπτικές στη χώρα τους, ώστε να μη… δραπετεύουν στο εξωτερικό. Αλλά και από υγιείς επαγγελματίες, που εάν το Κράτος τους στηρίξει, δεν θα φοροδιαφεύγουν και δεν θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε γειτονικές χώρες.
***
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους ακόμη -που ο καθένας μας από προσωπικά βιώματα καλύτερα γνωρίζει- καθιστούν τις αυριανές εκλογές ιδιαίτερα κρίσιμες. Δεν θα σας πούμε εμείς τι θα ψηφίσετε. Εσείς θα αποφασίσετε. Εκείνο που τονίζουμε είναι ότι επειγόντως πρέπει να υπάρξει… διαφυγή από τη σημερινή καταστροφική πολιτική! Γι' αυτό η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι δημοκρατικό καθήκον. Ας μην το πάρουμε… αψήφιστα. Η Ελλάδα, οι πολίτες της και κυρίως η ασθμαίνουσα οικονομία της, δεν αντέχουν άλλους ερασιτεχνικούς πειραματισμούς!
Ας σκεφθούμε όλοι καλά, μπροστά στην κάλπη, τι θα επιλέξουμε. Στο χέρι μας είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, ακόμη και την τελευταία στιγμή! Εμπρός λοιπόν…