Οι Έλληνες κυριαρχούν όταν είναι ενωμένοι!

on .

SIASH ELENHΕπαναφέροντας στη μνήμη μου τα λόγια του Αριστοτέλη πως «Το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο», λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές της 7ης Ιουλίου για τον τόπο μας, αποφάσισα να γράψω το άρθρο αυτό.
Δυστυχώς, από το 2010 που η χώρα εισήλθε στα μνημόνια κάτω από την επιβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών κλονίστηκαν ανεπανόρθωτα. Μαζί όμως με την καταπάτηση των ελευθεριών μας, παράλληλα εμφανίστηκαν κλυδωνισμοί και στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και από το 2015 έχουμε γίνει μάρτυρες συχνών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από την σημερινή κυβέρνηση.
Τα λόγια του Αριστοτέλη σήμερα ακούγονται τόσο επίκαιρα όσο ποτέ και αυτό γιατί θα ήθελα να σας θυμίσω τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας, όταν το καλοκαίρι του 2015 διχαστήκαμε ως λαός για το αν θα παραμέναμε ή όχι στην Ευρωζώνη. Τελικά παραμείναμε μετά το δημοψήφισμα το οποίο άλλαξε κι αυτό μορφή. Και το Όχι έγινε Ναι.
Αλλά όλοι εμείς διχαστήκαμε και υβρίζαμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω πως μετά το 1974 τέτοιον διχασμό ως έθνος δεν ξαναζήσαμε. Ήταν το αποτέλεσμα ενός ακραίου και προπαγανδιστικού λόγου που ξεστομίζονταν με εντελώς φυσικό τρόπο από τα στελέχη της τωρινής κυβέρνησης. Όμως ο διχαστικός λόγος μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να οδηγήσει σε άσχημα μονοπάτια έναν λαό που σκέφτεται και κρίνει ως μάζα, δίχως να εξετάζει λογικά και αντικειμενικά τα γεγονότα.
Βέβαια, ο διχασμός μέσα στην κοινωνία επικράτησε και πάλι, πριν και μετά την επιζήμια επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιανουάριο του 2019. Όσοι πολίτες κατέβηκαν στα συλλαλητήρια χαρακτηρίστηκαν από τους κυβερνώντες ως... ακροδεξιοί και γραφικοί και καταπατήθηκε βάναυσα η βούληση ενός ολόκληρου λαού που στην πλειονότητά του ποτέ δεν θέλησε αυτή τη συμφωνία. Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου το αποδεικνύουν περίτρανα, καθώς κυρίως στη Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε, οι ΑΝ.ΕΛ από την άλλη εξαφανίστηκαν σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Τα κρίσιμα πολιτικά γεγονότα στη χώρα μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων δείχνουν πως, όταν ως λαός διασπώμαστε και δεν θέτουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό μας, τότε κινδυνεύουμε να πέσουμε στο γκρεμό. Και ο γκρεμός δεν έχει επιστροφή, παρά μόνο κρύβει τον θάνατο μιας ολόκληρης κοινωνίας που έπεσε σε λήθαργο και δεν κατάφερε να ορίσει τη μοίρα της. Άρα, μόνο αν είμαστε ενωμένοι πολιτικά, μπορούμε να επιβιώσουμε μέσα στην Ευρώπη.
Τώρα όμως, επειδή ήδη έχουμε πάθει πάρα πολλά και στον ορίζοντα διαφαίνονται και άλλα μαύρα σύννεφα στα εθνικά ζητήματα, όπως και στην οικονομία, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ως πολίτες αν θέλουμε πραγματικά τη διατήρηση των εθνικών μας αξιών με το συνταίριασμα της προόδου σε όλους τους παραγωγικούς τομείς ή επιθυμούμε την ισοπέδωση και την οπισθοδρόμηση.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε μονοιασμένοι και να ψηφίσουμε για την Ελλάδα, το μέλλον μας και τη ζωή μας.

• Η Ελένη Σιάση είναι Πολιτικό Στέλεχος της Ν.Δ. στον Τομέα Παιδείας από το Μητρώο Στελεχών