«Στρατηγοί» και «Καπεταναίοι»!

on .

- Όπου κι αν περιπλανηθεί κάποιος, όλο και κάποιος «στρατηγός» ξεφυτρώνει να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες  στην Πατρίδα, στα κοινά, στα καθημερινά, στα εθνικά, και στα πολεμικά!
- Δεν έχουμε στρατοκρατία(!), όπως λένε μερικοί «προοδευτικοί» αριστεροί «πρωτοψάλτες». Μάλλον οι ίδιοι αυτοί παίζουν μόνοι τους το ρόλο του «στρατηγού», στρατευμένοι  συνεχώς σε «στρατηγικούς»  ρόλους και αποστολές σωτηρίας  των πολλών κακώς κείμενων δημόσιων πραγμάτων που άφησε εδώ και πέντε χρόνια το «φαύλο» και «διεφθαρμένο» παρελθόν, των εξελίξεων.
- Στην πρώτη   σειρά έρχονται οι πάσης προελεύσεως και πάσης ακραίας σκέψης  Αριστεροί οικονομολόγοι, που με έπαρση, και μια δόση αυθεντίας φουσκωμένου κούρκου, έχουν πάντα έτοιμο στις κωλοτσέπες τους, ένα πλήρες «στρατηγικό σχέδιο»,   με λύσεις,  έτοιμες επιτροπές «καπεταναίων» και ολοκληρωμένες  στρατηγικές εφαρμογές, καταλήψεως του αντικειμενικού σκοπού(!), και καταλύσεως  του παλιού και διεφθαρμένου!
- Όπου και να σταθεί ένα ανήσυχος και προβληματισμένος πολίτης της «μεσαίας τάξης», να μη το ξεχνάμε,  θα βρει την απάντηση στην απορία του με την τυποποιημένη συνταγή.
- «Το θέμα έχει ανατεθεί σε επιτροπή για τη σύσταση φορέα και την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού και προοδευτικού Στρατηγικού σχεδίου».
- Και αμέσως εμφανίζεται  ο «στρατηγός», και δίπλα του  οι «υποστράτηγοι και οι επιτελάρχες»,  με την μισθολογική κατάσταση έτοιμη, και τα γραφεία με τηλέφωνα  και κλιματιστικά  και οργανωμένα!
- Γεμίσαμε  λοιπόν  από «στρατηγούς»,  και φακέλους με «στρατηγικά» σχέδια, και τα βιολιά στον τόπο που λέγαμε κάποτε στα χωριά μας που αφήσαμε, και τώρα δεν ξέρουμε που είναι τα χωράφια για να τα  «σώσουμε» με το κτηματολόγιο.
- Και πίσω από τις ταμπέλες  των νέων αυτών «στρατηγείων», συντεταγμένοι «καπεταναίοι» έτοιμοι να εφορμήσουν για την κατάληψη  της  μισθολογικής βαθμίδας! 
- Ποιος μετράει και ποιος ξέρει τι τρανά στρατηγικά σχέδια και πόσοι «στρατηγοί και επιτελείς» μελετούν με στερεοσκοπικές  οπτικοοιημένες επί χάρτου αντικειμενικές κορυφογραμμές, και επί οθόνης απεικονίσεις,  οραματιζόμενοι  τη «στρατηγική»  μελλοντική κατάκτηση των  αγρών και των λιβαδιών.
- Είναι μια κραυγαλέα περίπτωση ενός στρατηγικού σχεδίου, με πολλούς διορισμούς και προαγωγές στρατηγών(!), που παίζουν «πόλεμο» επί χάρτου για πολλές δεκαετίες,  με κατακτήσεις (καταπατήσεις), εκχερσώσεις (αξιοποίηση με προγράμματα),  με οικοπεδοποιήσεις (με αφορολόγητο εισόδημα και  απροσδόκητα έσοδα), και ακολουθούν οι αναπλάσεις επί αμμοδόχου, μετρώντας «δίκρανα» και συντεταγμένες όπως λένε στο πυροβολικό!.
- Αλήθεια, ποιός περίεργος δημοσκόπος ή φιλότιμος στατιστικολόγος, ή νέος «στρατηγός» οικονομολόγος, ή πρόθυμος «καπετάνιος», ή προοδευτικός καθηγητής,  μελέτησε πόσο πληρώνει ο λαός, κι όπως ακούγεται τώρα φωναχτά, η μεσαία τάξη,  αυτές τις «στρατηγικές»  αριστερές φαντασιώσεις  των στρατηγικών σχεδίων  που δεν καταλήγουν ποτέ σε μια λύση.
- Κάτι τέτοιο  γίνεται και γύρω από τη λίμνη μας, γιατί μια τέτοια,   «στρατηγική»  διαχείριση, ανακοινώθηκε, σαν νέα λύση, για να ακουστεί και αυτό ως λύση της «πρώτης φορά Αριστεράς», για να ακουστεί και πάλι ότι ένα καινούργιο στρατηγικό σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή για τη λίμνη!
- Εδώ θα χρειαστούν, εκτός από στρατηγούς και καπεταναίους,  και  μερικοί λιμενάρχες, και ναύαρχοι και  αερολιμανάρχες  για τα ιπτάμενα!
- Ε, και από κοντά και οι «καπεταναίοι» για την περιφρούρηση της λίμνης με του πρωτοκαπετάνιου Άρη τις φωτογραφίες να είναι κρεμασμένες όπως σε κάποια υπουργικά γραφεία, και ο Αλέξης  να απαγγέλει  θούρια του εμφύλιου,  και τραγούδια του βουνού. Κάποιοι του θυμίζουν  και τα γουναράδικα.
- Είναι πολλά τα τέτοια «στρατηγεία»    μελέτης και προώθησης «στρατηγικών σχεδίων»  ακόμη και για την αξιοποιηση των παλιών και εγκαταλειμμένων στρατοπέδων, Βελισσάριου, Καλπακίου κλπ.
- Και όπως έλεγαν οι παλιοί μας δάσκαλοι, για κάτι ξαφνικό «και πριν αλέκτωρ λαλήσει», καθώς γράφεται αυτή η περιπλάνηση, δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο  το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, και πού θα γίνει δρόμος, που σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, επί διαδρόμου και υδραύλακα, που θα φθάσουν σιδηροτροχιές,  και άλλες μεταφορικές  στρατηγικές  πρωτεραιότητες, και Αριστερές  Στρατοπεδικές πρόνοιες.
- Το τι προβλέπεται και τι απορρίπτεται θα το βρεί κανείς σε άλλες σελίδες. Εκείνο που δεν προβλέπεται σε αυτή τη στρατηγική διαδικασία ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, είναι τα ονόματα των Στρατηγείων, των «Στρατηγών» και «καπεταναίων». και πόσο  θα κοστίσει ακόμη στη μεσαία τάξη  αυτή η αριστερή  «στρατοκρατική»   σχεδίαση  της τύχης του τόπου. Και κάτι, τώρα που λένε όλοι για ανανέωση, νέα αντίληψη και οικονομίες, μαζί με την ανακοίνωση των «στρατηγών» και «καπεταναίων» των Εθνικών Σχεδίων, να δούμε αν θα βρεθούν και «απόστρατοι» στρατηγοί και καπεταναίοι από το «φαύλο και διεφθαρμένο παλιό».
- Ήταν μια άλλη περιπλάνηση, στην πολεμική ατμόσφαιρα που ζούμε, με τα Τουρκικά, Μεσογειακά και αιγαιοπελαγίτικα  πραγματικά στρατηγικά σενάρια που δεν μας κολλάει ύπνος…
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται …

ο μέτοικος