Ο Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχός μας!

on .

• Την Κυριακή το βράδυ, γύρω στις 10, βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της πόλης μας. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ, από τους στυλοβάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας, καθηγητής της Παθολογίας, και βέρος Γιαννιώτης, ο πιο παλιός από τους παλιούς Γιαννιώτες (οι Εβραίοι Γιαννιώτες έχουν περί τα εξακόσια χρόνια στα Γιάννενα), έφτασε στο Εκλογικό του Κέντρο όπου τον περίμεναν εκατοντάδες φίλοι και ψηφοφόροι του.
Γέμισε η Ανοιξιάτικη νύχτα, από αγάπη, χαρά, φιλιά, αγκαλιές και ευχές! Φιλούσε ο κόσμος ο ένας τον άλλον, από χαρά και ενθουσιασμό για την επιτυχία του Μωϋσή. Ξαφνικά ο Δήμαρχος ήταν ο άνθρωπος του καθενός μας. Έτσι τον ένοιωθε το πλήθος που φώναζε, Μωϋσή, Μωϋσή, Μωϋσή!
Για μια στιγμή έχασα την αίσθηση του χρόνου και νόμισα πως βρέθηκα χιλιάδες χρόνια πίσω, όταν Εκείνος ο Μωϋσής έβγαζε το λαό του από τη σκλαβιά στην ελευθερία…
Και κείνη την ώρα ακούω τη φωνή του δικού μας Μωυσή, να ευχαριστεί, γεμάτος συγκίνηση, το πλήθος που ήταν μπροστά του και όλους τους Γιαννιώτες άνδρες και γυναίκες και κείνους που τον ψήφισαν και κείνους που δεν τόκαναν, να τους καλεί σε ένα κοινό προσκλητήριο, δουλειάς και προσφοράς για την αγαπημένη πόλη ολονών μας.
Απευθυνόμενος δε, στους άλλους συνδυασμούς και τους επικεφαλής τους και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους ζήτησε και τους διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του Δήμου μας, είναι κοινή υπόθεση όλων!
Και ο Μωυσής, ο νέος μας Δήμαρχος, δεν είναι άνθρωπος των λόγων. Είναι ο άνθρωπος που το ΝΑΙ του είναι ΝΑΙ και το ΟΧΙ του είναι ΟΧΙ. Τον ξέρουν πολύ καλά οι Γιαννιώτες και από το έργο του επί χρόνια στο Δήμο και από το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο. Απ’ όπου και αν πέρασε άφησε έργο και βαθιά τα χνάρια του!
Και μ’ αυτή την εκλογή τους οι Γιαννιώτες δώσαμε την ευκαιρία και σε μεγάλους σχολιαστές των εκλογών στην Ελλάδα, να επισημάνουν «την εκλογή, ενός Εβραίου Δημάρχου, σα μνημείο Αντισημιτισμού στην Ελλάδα και Ευρώπη!».
Για μας δε, τους Γιαννιώτες, η εκλογή του, δεν σημαίνει μόνον αυτό. Σημαίνει κι ένα χρέος μας προς τους παλιούς και φίλους των γονιών μας, Εβραίους Γιαννιώτες, που χάθηκαν στα κρεματόρια της Γερμανίας.
Τιμή μας να έχουμε σήμερα, ένα Σπουδαίο Συμπολίτη, δικό τους απόγονο, πρώτο πολίτη αυτής της πόλης!
Συχαίρουμε και προσωπικά σε συγχαίρω, Δήμαρχε και εσένα και τους Δημότες σου και συνδημότες μου για την εκλογή σου και εύχομαι από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο έργο για την πόλη μας και τον κόσμο της τον σημερινό, τον αυριανό, αλλά και τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν στο ολέθριο χτες!

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ