ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…ΑΝΤΙΟ!

on .

Αύριο οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους.

Είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι και η πρώτη φορά που οι Έλληνες καλούνται να στείλουν ένα μήνυμα με αποδέκτη την Κυβέρνηση, για την πολιτική της που εφάρμοσε μέχρι σήμερα.
Άλλωστε τον πήχη τον έβαλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας: Ζήτησε από τον Ελληνικό λαό με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές να επιβραβεύσουν το έργο του.
Αύριο οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στις κάλπες έτοιμοι από καιρό για να πουν… αντίο στον ίδιο, στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του.
Λένε αντίο για:
Την κοροϊδία που τους επιφύλαξε σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και για τα εντελώς αντίθετα που έπραξε ως κυβέρνηση.
Τα μνημόνια που θα διέγραφε με ένα νόμο και με ένα άρθρο, για να μας φορτώσει ένα ακόμη και να έχει συνυπογράψει ένα επιπλέον για τα επόμενα χρόνια.
Την αφαίμαξη των φορολογουμένων από τις διαδοχικές επιδρομές: Πρώτα τους «ξεζούμισε» στη φορολογία και τώρα, που οι δημοσκοπήσεις τον ρίχνουν στα «τάρταρα», μεταμφιέστηκε σε «Ρομπέν των φτωχών» και μοιράζει ψίχουλα, σε σχέση με όσα τους αφαίμαξε τα προηγούμενα χρόνια.
Την «ισοπέδωση» των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου.
Την προσβολή των συνταξιούχων, με το επίδομα, που βάφτισε 13η σύνταξη και το οποίο στη συνέχεια συνδύασε χωρίς αιδώ με το «ψηφοδέλτιο» ΣΥΡΙΖΑ των ευρωεκλογών.
Τις ύβρεις, τη λάσπη, την κατασκευή ενόχων, την αμετροέπεια υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.
Τις συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα και τις εν κρυπτώ συμφωνίες. Μετά τα Σκόπια, το ομολογούν οι ίδιοι, ετοιμάζεται συμφωνία με την Αλβανία, για την οποία ακόμη και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της.
Την ανασφάλεια που επιδεινώνεται, τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και της Παιδείας.
Την παλινόρθωση του αποτυχημένου παλαιοκομματικού μοντέλου, των παροχών και της τακτοποίησης ημετέρων σε «παχυλά» αμειβόμενες θέσεις, τακτική που υποκριτικά ο κ. Τσίπρας καταδικάζει.
Τη στάση που επιδεικνύουν έναντι της Εκκλησίας, την οποία ουσιαστικά την έχουν θέσει υπό διωγμό.
* * *
Οι Ηπειρώτες έχουν περισσότερους λόγους να πουν αντίο στον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνησή του γιατί:
Τα σύνορα με την Αλβανία εξακολουθούν να είναι διάτρητα για μεταφορά ναρκωτικών και διακίνηση λαθρομεταναστών.
Τα μεγάλα οδικά έργα που ολοκληρώνουν τις υποδομές, την Ε65, η σύνδεση Ιόνιας οδού με Κακαβιά, επί τέσσερα χρόνια παραμένουν επί χάρτου.
Κανένα άλλο μεγάλο έργο, αρμοδιότητας της Κυβέρνησης, δεν σχεδιάστηκε και δεν υλοποιήθηκε την περίοδο αυτή, που έμεινε να διαφημίζει μόνο όσα γίνονται με το ΕΣΠΑ.
Υπάρχει έλλειψη επενδυτικού κλίματος, που θα έφερνε μεγάλες επενδύσεις στην Ήπειρο και θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας.
* * *
Θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς και άλλα πολλά. Αρκούν όμως αυτά. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ως ο πολιτικός που έκανε και κάνει τα πάντα ώστε να μείνει «γαντζωμένος» στην πρωθυπουργική καρέκλα. Που δεν εξαπάτησε προεκλογικά τον κόσμο, αλλά συνέχισε τέσσερα χρόνια τώρα να μετατρέπει το «μαύρο» σε «άσπρο» υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.
Όμως αύριο Κυριακή έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Ο Ελληνικός λαός του στέλνει το πρώτο δυνατό μήνυμα: Ανοίγει το δρόμο για την πολιτική αλλαγή, για να αναπνεύσει η οικονομία, η κοινωνία, η Ελλάδα.
Καιρός λοιπόν είναι οι Έλληνες να πουν ένα βροντερό αντίο στον Τσίπρα και στους συντρόφους του. Φτάνει πιά!..
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ