Τα... ρέστα σας!

on .

Μετά τη δεκάχρονη οικονομική θηλιά, στο λαιμό του νεοέλληνα, μετά την πλήρη οικονομική του αφαίμαξη, στο ίδιο διάστημα, με τους δυσβάστακτους φόρους και την ελαχιστοποίηση των αποδοχών του, φέρνει η κυβέρνηση τις περιβόητες 120 δόσεις, για όσους χρωστάνε «τα μαλλιά της κεφαλής τους»! (Να και μια περίπτωση, που το να... είσαι φαλακρός, είναι πλεονέκτημα!)
Αφού η μεσαία τάξη, δέχτηκε φορολογική λαίλαπα, αφήνοντάς την με... αδαμιαία περιβολή, τώρα ζητάνε, στην κυριολεξία και... τα ρέστα!
Πληρώστε, λένε, τα χρωστούμενα, με πολλές και μικρές δόσεις! Η μικρότερη μηνιαία δόση θα είναι 20 ευρώ! «Έβγαλαν» δηλαδή κανονικά δίσκο, όπως στην εκκλησία! Δώστε, ότι προαιρείσθε!
Και μέσα σ’ αυτή την οικονομική καταχνιά, η κυβέρνηση δίνει τη μάχη των παροχών, εν όψει των πολλαπλών εκλογών! Γίνεται αγώνας, έτσι ώστε οι οικονομικές εξαγγελίες, να γίνουν στην ώρα τους! Λίγο πριν φτάσει ο Έλληνας ψηφοφόρος... στην κάλπη! (...κάλπικες κινήσεις!)
Από την άλλη, οι χιλιάδες υποψήφιοι των πολλαπλών εκλογών, δίνουν τον αγώνα, της δικής τους επιβίωσης! Κάποιοι «κυνηγοί του σταυρού», δεν έχουν αφήσει, γάμους, βαφτίσια, μνημόσυνα, «επενδύοντας» στη χαρά και... τον πόνο των ψηφοφόρων!
Όμως αυτή η τακτική, δεν είναι βέβαιο πως αποδίδει, αλλά... το αποτέλεσμα, θα φανεί σε λίγες μέρες! Σημασία έχει, ότι προσπαθούν, έκαναν τα χιλιόμετρα της ζωής τους, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες τους και... βιογραφικά, με σκοπό να εκλεγούν και να... χριστούν σωτήρες του τόπου τους!
Δεν είναι επιβεβαιωμένη η είδηση που κυκλοφορεί στην πιάτσα, πως σε μεγάλο κεφαλοχώρι, υπάρχει... ετοιμοθάνατος γέρος και οι υποψήφιοι της περιοχής, παρακαλούν «να... τα τινάξει» πριν τις εκλογές, έτσι ώστε, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χωριό, όχι βέβαια... για το γέρο, αλλά για τη δική τους προβολή! Θεός φυλάξει!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης