Η "εργολαβία" των ύμνων προς υποψηφίους σωτήρες!

on .

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

 ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τη διεύθυνση της εφημερίδας!

Γράψαμε όλο αυτό τον καιρό, μεταξύ πολλών άλλων γενικότερου ενδιαφέροντος, τρία άρθρα (με αδιάσειστα στοιχεία), που αναφέρονταν στους Ριζόπουλο, Καχριμάνη και Τατιάνα Καλογιάννη και άρχισαν τα... όργανα! Κυρίες επί των...Τιμών και Κύριοι των Αυλών, συστηματικώς, για να μην πω εργολαβικώς, στέλνουν εδώ κείμενα -που βεβαίως δημοσιεύονται- άλλοι με ύμνους για το πόσο ικανοί και αναγκαίοι είναι για τον τόπο Αλέκος και Τατιάνα και άλλοι με υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μας! Προφανώς ενόχλησαν, πόνεσαν πολύ όσα γράφαμε! ΕΝΤΑΞΕΙ,

όμως, το... εμπεδώσαμε! Είναι... άριστοι! Και οι δικές μας απόψεις είναι γνωστές. Καλό είναι κι εκείνοι να τις εμπεδώσουν! Περιέχουν αδιάσειστα ντοκουμέντα. Αν μπείτε στο www.stotapsi.gr (και στο FB) θα τις δείτε με την ησυχία σας, όπως και μια ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Καχριμάνη, σε απάντηση κάποιων σημείων της ομιλίας του την περασμένη εβδομάδα, που μας αφορούσαν. Συνεπώς δε θα σας ταλαιπωρήσουμε σήμερα, Μεγ. Σάββατο κιόλας, με την οικογενειοκρατία, τις ΜΚΟ και τον επαγγελματία πολιτικό.
ΕΧΟΥΜΕ, πάντως, την εντύπωση ότι η εφημερίδα περιέρχεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση εξ αιτίας της άποψής της να εκφράζει καθένας ελεύθερα τη γνώμη του! Το κάνει πράξη αυτό ο «Π.Λ.», αλλά πλέον γίνεται κατάχρηση! Αναπτύσσεται βιομηχανία επιστολών και "άρθρων", με ύμνους για τους "εκλεκτούς" και απαξίωση προς όσους έχουν διαφορετική εκτίμηση της πολιτικής τους. Αν δεν είναι κατευθυνόμενοι, τότε πωλούν εκδούλευση στους πολιτευόμενους, για να έχουν την εύνοιά τους ή και για άλλους λόγους που δε μας ενδιαφέρουν.
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ κάκιστες υπηρεσίες στους εντολείς τους, τους οποίους εν πολλοίς θεοποιούν και μας καλούν να τους αντιμετωπίζουμε όλοι περίπου ως "ταμπού", ιερά πρόσωπα! Εμείς πιστεύουμε ότι κανένας δε δικαιούται τέτοιας προστασίας και μάλιστα από τους γνωστούς αυλοκόλακες και εφαψίες πάσης εξουσίας. Κανένας δε μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ούτε ένας δεν μπορεί να παριστάνει τον ..."μην αγγίζετε, είναι μοναδικός, θεός", που χωρίς αυτόν θα χαθούμε!
Η ΗΠΕΙΡΟΣ χρειάζεται λύσεις και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Βυθισμένη στην υπανάπτυξη και στη φτώχεια (αυτό δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις), με τους Ηπειρώτες, κυρίως τους επαγγελματίες, σε απόγνωση. Η πόλη των Ιωαννίνων ζει ημέρες παρακμής, με μία Δημοτική Αρχή να επιδίδεται σε μικροπολιτικές ασκήσεις, ξεπερασμένες εδώ και πολλές δεκαετίες. Και με τις υμνολογίες προς "Μεσσίες", δεν επιτυγχάνεται η μεγάλη, η αληθινή ανατροπή, την οποία προσδοκούν οι πολίτες.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφραση, αλλά εδώ πλέον "ξεφεύγει" η κατάσταση! Είναι αδιανόητο να καθυβρίζεται και να θεωρείται οποιοσδήποτε "κακός", για να χρησιμοποιήσω μια πολύ επιεική έκφραση, επειδή διαφωνεί με την τακτική ενός πολιτευομένου! Εμείς, τουλάχιστον, ποτέ δεν επικρίναμε τα στελέχη και τους υποστηρικτές κανενός υποψηφίου, ο οποίος φυσικά και θα υφίσταται την σκληρή κριτική! Όμως, οι προβοκατόρικες επιστολές και "απόψεις" δεν συνεισφέρουν θετικά στην ανάπτυξη ενός πολιτισμένου δημοσίου διαλόγου, που θα πρέπει να στηρίζεται στην επιχειρηματολογία και όχι στη χυδαιότητα.
ΗΜΕΡΕΣ Πασχαλινές, όμως. Με την αγορά στα χειρότερά της και τους πολίτες να μη μπορούν να χαρούν την Ανάσταση του Κυρίου. Με την κρίση, οικονομική, πολιτική και κοινωνική, να βαθαίνει. Κι εμείς ασχολούμαστε, δυστυχώς, με εκείνους που ανήκουν στο παρελθόν. Και ακόμη χειρότερα που κανένας δεν μπορεί ή δεν προτίθεται να βοηθήσει τα νέα παιδιά να στεριώσουν στον τόπο τους. Καλοί είναι οι... ύμνοι, αλλά θα ήταν πράγματι άριστο αν επιχειρηματολογούσαν για μια τέτοια προοπτική.
Και μία παράκληση: Οι υβριστές μας να μη μας ξεχάσουν! Χωρίς αυτούς δεν θα ξέρουμε αν έχουμε δίκιο ή όχι. Κανένα πρόβλημα, βρίστε μας ελεύθερα! Αυτό το έχει η εφημερίδα, που σε λίγο δεν θα έχει χώρο από τις... "αυθόρμητες" παρεμβάσεις ...ενθουσιωδών πολιτών.

Καλή Ανάσταση σε όλους!