Μαύρη τρύπα…

on .

Ουφ! Βγήκαμε επιτέλους από τα μνημόνια! Αλήθεια… Εδώ και μερικούς μήνες ξεκινήσαμε τη μοναχική οικονομική μας πορεία, χωρίς «χείρα βοηθείας» και χωρίς τις προσταγές… της θείας! (Μέρκελ!).
Ο κόσμος βέβαια το γεγονός της εξόδου δεν το πολυκατάλαβε, γιατί δεν υπήρξε και… τηλεοπτική φιέστα, καθώς συνέπεσε χρονικά και με την τραγωδία και την απώλεια 100 ανθρώπων στο Μάτι!
Γιατί μόνο με ένα τηλεοπτικό σόου θα γινόταν αντιληπτή από τον Έλληνα η έξοδος από τα μνημόνια… Καθώς ως τώρα γνώριζε, αντί για την έξοδο, μόνο την… έφοδο στην τσέπη του, στις αποδοχές του, στην περιουσία του! Αλλά και τώρα μήπως δεν συνεχίζεται; Όμως, κάποιοι επιμένουν πως βγήκαμε!
Συμφωνούμε…
«Βγήκαμε» έξω από τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς!
«Βγήκαμε» από… τα ρούχα μας, γιατί ΕΝΦΙΑ και Τράπεζες μας έκαναν «ενοικιαστές» στα σπίτια μας!
«Βγήκανε» κάποιοι, στο κέντρο της πρωτεύουσας, από τα σπίτια τους γιατί «τα κατέλαβαν», με το «έτσι θέλω», αναρχικοί ή και μετανάστες, νόμιμοι ή μη!
Ο δικαστικός αγώνας των ιδιοκτητών, για… ανακατάληψη των σπιτιών τους, μπλέκεται στη γραφειοκρατία και θα ξεκαθαρίσει μετά από 7-8 μήνες! (Ο ιδιοκτήτης απλώς… πληρώνει το φως, το νερό των καταληψιών! Θου Κύριε!).
Οι λέξεις λοιπόν έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα… Βγήκαμε, υποτίθεται, από δυσκολίες του εξωτερικού, αλλά παραμένουν άλυτες αυτές του εσωτερικού!
Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, είχε πει την ιστορική φράση: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»! Όμως στους Έλληνες δεν ανήκουν ούτε αυτά που απέκτησαν με κόπο στη ζωή τους!
Παρ’ όλα αυτά η «καταχνιά» που υπάρχει στη χώρα μας διαλύεται από καλές ειδήσεις, Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού! Ο Σερραίος στην καταγωγή Δημήτρης Ψάλτης, καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, ανακάλυψε πως σε Γαλαξία του Διαστήματος υπάρχει «μαύρη τρύπα»! Έτσι επιβεβαιώνεται η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν!
Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα χρειαστούμε «τα φώτα» του λαμπρού μας επιστήμονα. Γιατί γνωρίζουμε από μόνοι μας τη… μαύρη τρύπα της Ελληνικής οικονομίας! (Και τη… ζούμε καθημερινά στο… πετσί μας!).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.