Η... «τεχνοκράτισσα» Τατιάνα Καλογιάννη

on .

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΝΑ ξεκαθαρίσουμε, για να είμαστε συνεπείς με όλους και με τον εαυτό μας, ότι θεωρούμε άξιους σεβασμού όλους όσους θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των πολιτών. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι βρίσκονται στο «απυρόβλητο» και δεν θα δέχονται την κριτική. Άλλωστε, η ζωή, οι δράσεις όλων των δημοσίων προσώπων πρέπει να είναι στο «φως», διάφανα, χωρίς «σκιές». Για τους πολιτικούς δεν ισχύουν «στεγανά», ούτε καν προσωπικά δεδομένα. Οι πολίτες πρέπει να τα γνωρίζουν ΟΛΑ! «ΝΑΙ, είμαι τεχνοκράτισσα...», δήλωσε σε μια κρίσηέπαρσης, πριν από λίγες ημέρες η (άνευ ψήφου) Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου και υποψηφία δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη - Σταύρου. Δεν έτυχε να συναντήσουμε ποτέ την ...σωτήρα της Ηπείρου, όπως σχεδόν αυτοχαρακτηρίζεται και την ...ειδήμονα περί του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με δική της πολυδιαφημισθείσα εκτίμηση. Παρέλειψε, όμως, να πει ότι είναι και υπέρ των μνημονίων, όπως είχε με περισσό θράσος παραδεχτεί σε τηλεοπτική συνέντευξή της το 2012 καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαντώντας στον κ. Μιχ. Κασσή, όταν ο κόσμος πεινούσε!
ΤΟ «τεχνοκρατικό» της προφίλ το γνωρίζουμε μόνο από τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται. Όπως π.χ. του ΕΣΠΑ που στην Ήπειρο η απορρόφηση βρίσκεται στη χειρότερη θέση από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, δηλαδή στο 19% (και στο Δήμο Ιωαννιτών στο ...0%!!!). Κατέστησαν επίσης γνωστές οι επιδόσεις της από το έργο που είχε αναλάβει η οικογενειακή τεχνική εταιρία «Veritek» στο Τζάνειο νοσοκομείο (παρ’ ότι άλλη εταιρία είχε δώσει πιο συμφέρουσα προσφορά) και από το οποίο κηρύχτηκε έκπτωτη, με το έργο να απεντάσσεται από το πρόγραμμα, για να υποχρεωθεί στη συνέχεια να αναλάβει να πληρώσει το κόστος του έργου- που ακόμη πληρώνει!
ΟΤΑΝ καυχησιολογεί για τις ικανότητές της, προφανώς και θα πρέπει να εξηγήσει πώς δεν κατάφερε να σώσει ένα έργο της οικογενειακής επιχείρησης και βεβαίως να πει για ποιό λόγο υστέρησε η Περιφέρεια στην απορρόφηση εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη κι αν δεχτούμε την άποψή της κι εκείνη του κ. Καχριμάνη ότι... «μεγαλούργησαν», να πει γιατί η Ήπειρος κατέχει σταθερά την πρωτιά στη φτώχεια, στην υπανάπτυξη και στην ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας και προπαντός με αυτά που ζούμε.
ΛΕΕΙ πολλά η κ. Καλογιάννη για τους προγραμματισμούς της για την πόλη των Ιωαννίνων. Όπως και για το «έργο» της στην Περιφέρεια. Εκεί που είναι συνυπεύθυνη για την πολιτική του κ. Καχριμάνη, για τα σκάνδαλα των αναθέσεων και όχι μόνο. Εκτιμούμε ότι αιθεροβατεί. Η αλαζονεία της την οδηγεί σε υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Διότι, επί παραδείγματι, όταν λέει ότι θα φτιάξει στη λίμνη πλωτά εστιατόρια, κέντρα ψυχαγωγίας και θα αλλάξει το «στόλο» των πλοιαρίων (θα έχουν ...αρχαιοελληνικά ονόματα, όπως στη Σρι Λάνκα;), μάλλον νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.
ΠΡΩΤΟΝ, διότι η λίμνη δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου αλλά του Δημοσίου, δεύτερο διότι για τα πλοιάρια υπάρχει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως και για όλες τις άλλες δράσεις που περιγράφει. Και τώρα που το συζητάμε, πλωτά εστιατόρια κι άλλα τέτοια, ήθελε να φτιάξει στη λίμνη και ο Σταύρος Ιωαννίδης, ο «μαφιόζος» που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή στην Πρέβεζα! Αυτός που δημιούργησε και ένα πρωτοποριακό ξενοδοχείο για την εποχή στη Μαργαρώνα.
ΑΛΛΑ η κ. Καλογιάννη μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δικαίωμά της είναι και δικό μας να τα κρίνουμε. Εκτός κι αν νομίζει πως εδώ είναι... «βιλαέτι» της, το οποίο κληρονόμησε και άρα δύναται να ξεφουρνίζει ελευθέρως και χωρίς κριτική τις «καινοτόμες» ιδέες της, τις εντελώς κενές ουσιαστικού περιεχομένου, τη διαβεβαιώνουμε. Θα ήταν προτιμότερο να πει στους Γιαννιώτες, ποια είναι η άποψή της για την οικογενειοκρατία. Το λέμε διότι ο πατέρας της ήταν επί σειρά ετών βουλευτής και κάποτε υποψήφιος νομάρχης, ο αδελφός της βουλευτής και υπουργός, που ευελπιστεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με τη Ν.Δ.. Ενδεχομένως, ...κακώς που δεν πολιτεύονται και τα άλλα μέλη της οικογένειας!
ΣΤΗ «μνημονιακή τεχνοκράτισσα», θέλουμε να υπενθυμίσουμε και κάτι ακόμη, πιο σοβαρό και στο οποίο αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθεί. Τη Μ.Κ.Ο ...HUMANET, μέσω της οποίας «ροκανίστηκαν» πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ! Που η κ. ειδήμων πήγε στη Σρι Λάνκα, ένα νησάκι στον Ινδικό Ωκεανό, να ...βοηθήσει δήθεν τους φτωχούς ψαράδες να φτιάξουν ψαρόβαρκες με ...αρχαιοελληνικά ονόματα! Κι αυτό ...βελτίωσε τις αποδόσεις τους και τη ζωή τους! Όπως πήγε στη Ρουμανία για να μελετήσει την πληθυσμιακή ομάδα των ...Γκαγκαούζων! Τους ...έσωσε κι αυτούς! Στην Κούβα για ένα ιατρείο, στην Αλβανία για άλλες δραστηριότητες, με αναθέσεις και σε άλλη εταιρία που ήλεγχε, για να βρίσκεται ο ογκώδης φάκελος στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς!
ΓΙΑ όλα αυτά και άλλα, είναι αφωνότερη των ιχθύων, με εξαίρεση μια δήλωσή της παλιότερα, ότι «έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτε το επιλήψιμο, ενώ μας δόθηκαν και συγχαρητήρια στη Σρι Λάνκα κ.λπ.»! Καταλαβαίνετε τι είδους έλεγχοι γίνονταν σε ένα νησάκι στο ...πουθενά και μάλιστα από κάποιον πρόξενο ή στη Ρουμανία, Αλβανία και Κούβα εκείνης της εποχής. Το θέμα, όμως, της δικαστικής διερεύνησης εκκρεμεί και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επισπεύδονται οι διαδικασίες για να αποφευχθεί η παραγραφή τυχόν αδικημάτων.
ΟΤΙ η υποψηφιότητά της για το Δήμο Ιωαννιτών επιβλήθηκε άκριτα, με τη σύμφωνη προφανώς γνώμη του κ. Καχριμάνη (που πάντα κάνει τους υπολογισμούς που τον συμφέρουν) και κάποια άλλα κέντρα, μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους. Η δε σπουδή της Νεοδημοκρατικής ΝΟΔΕ να παράσχει τη στήριξή της, όταν η ηγεσία ξεκαθάρισε ότι δεν στηρίζει κανένα, ήδη προβληματίζει τους Γιαννιώτες, η πλειοψηφία των οποίων δυσανασχετεί όσο πάει και περισσότερο. Είναι δε κωμικοτραγική η προσπάθεια της κ. Καλογιάννη, να «λανσαριστεί» ως η ...αγαπημένη του λαού «Τατιάνα», όπως αναφέρεται σε έντυπα που κυκλοφορούν για τις συγκεντρώσεις που κάνει, όταν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε πάει πουθενά, δεν μιλούσε σε κανένα, δεν είχε γελάσει ποτέ...