Να δεσμευτούν όλοι για το φυσικό αέριο!

on .

Πριν από λίγες μέρες έγιναν πάλι, όπως πέρυσι και πρόπερσι, αναφορές, από νυν και μερικούς νέους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, για το μέγα θέμα της έλευσης του φυσικού και του υγροποιημένου αερίου στην Ήπειρο. Μάλιστα, ανέφεραν με τυμπανοκρουσίες και ανταγωνισμό δηλώσεων, ποιος ενήργησε περισσότερο ώστε να εφοδιαστούν με αέριο οι δεξαμενές του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ύστερα από απαράδεκτη μακρά αναμονή.
Καλό και το υγροποιημένο αέριο, αλλά είναι αρκετά ακριβότερο από το φυσικό και δεν μπορεί εύκολα και άμεσα να καλύψει τις ανάγκες των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας. Μόνο η σύνδεση της Ηπείρου με τον εθνικό αγωγό φυσικού αερίου -που έχει φτάσει κοντά μας, στην Καλαμπάκα- μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες μας. Καλό θα ήταν οι υποψήφιοι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες να δεσμευτούν συγκεκριμένα και όχι απλά ότι θα προσπαθήσουν, όπως προσπάθησαν μέχρι τώρα όλοι οι προηγούμενοι! Γιατί τους βουλευτές της Ηπείρου μέχρι τώρα, θα έλεγα τους χορτάσαμε!
Τίποτα, δυστυχώς, δεν έπραξαν, ενώ θα μπορούσαν σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά και κυρίως με τον Ηπειρώτικο λαό να αναγκάσουν την κεντρική εξουσία να χρηματοδοτήσουν τη σύνδεσή μας με τον εθνικό αγωγό στην Καλαμπάκα. Είναι απαράδεκτο η δεύτερη πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας να μην έχει φυσικό αέριο που θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη και στην μείωση της ανεργίας.
Εάν μετά τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρωτοστατήσουν ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι της Ηπείρου μαζί με τον Ηπειρώτικο λαό και δεν διεκδικήσουν το αυτονόητο που δικαιούμαστε, φυσικό αέριο στην Ήπειρο δεν θα δούμε! Όλα τα άλλα -υγροποιημένο αέριο- είναι ημίμετρα ή… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Μόνο με το φυσικό αέριο που κοστίζει περίπου 40% λιγότερο από το πετρέλαιο, μπορούμε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες μας για θέρμανση κλπ. και να προστατέψουμε το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας από την επικίνδυνη αιθαλομίχλη που σκεπάζει κάθε χειμώνα την πόλη των Ιωαννίνων και που όλο και λιγότεροι διαμαρτυρόμαστε!
Κύριοι υποψήφιοι, δεσμευτείτε ενώπιόν μας συγκεκριμένα για το μέγα αυτό θέμα. Δεν τρέφω πολλές ελπίδες για την ανταπόκριση όλων, αλλά ίσως μερικοί φιλοτιμηθούν! Περιμένουμε, ίδωμεν…
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ