Η εξάντληση…

on .

Η τεχνολογία στον 21ο αιώνα βρίσκεται στο φόρτε της! Πόσες ηλεκτρονικές συσκευές δεν έχουν κυκλοφορήσει και βρίσκονται στην υπηρεσία του σύγχρονου ανθρώπου!
Όλες για να βελτιώσουν τη ζωή του, που απέκτησε «μεγάλες ταχύτητες» και καθόλου ηρεμία…
Όμως οι επιστήμονες και οι ερευνητές της καινοτομίας… κακώς δεν βρήκαν ως τώρα ένα μηχάνημα που να το φοράνε σαν ρολόι οι ομιλητές, κυρίως πολιτικοί, που βγαίνουν στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση! Έτσι, κάθε φορά που οι πολιτικοί, βρίσκουν βήμα και λένε τις απόψεις τους, όταν «αμολάνε μπαρούφες», να… ενεργοποιείται ο μηχανισμός, να ανάβει κόκκινο και να σταματάει «εν τη γενέσει της» τη μπαρούφα! Γιατί, αν διατυπωθεί ολοκληρωμένη, μετά δεν συμμαζεύεται!
Να «χτυπάει» δηλαδή τον ομιλητή, ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ, κάθε φορά που… εκστομίζει σαχλαμάρες!
Το μηχάνημα αυτό, αυτή η ευρεσιτεχνία, θα ήταν πολύ χρήσιμη και θα είχε…κατακλύσει την ελληνική αγορά!
Ειδικά στην Ελλάδα, η συσκευή είναι… απαραίτητη σε πολλούς πολιτικούς και έτσι θα αποφεύγαμε, δυσάρεστες ιστορίες…
Τέτοιο μηχάνημα… «ηλεκτρικού σοκ» θα μπορούσε να φοράει σαν ρολόι στο χέρι του, ο κ. Τσιρώνης! Όταν θα ξεκινούσε την τοποθέτησή του, για… τη Γεωγραφία του Καστελόριζου, το μηχάνημα θα άναβε… το κόκκινο λαμπάκι και θα τον σταματούσε έγκαιρα! (Επί το λαϊκότερον… θα το βούλωνε!).
Το μηχάνημα θα μπορούσε να έχει ενσωματωμένο ένα ρομπότ, που θα έλεγε σε κάθε… γκαφατζή – ομιλητή: Κόψε τις… μακακίες, για να μη γίνεσαι εθνικά επιζήμιος!
Τέτοιο μηχάνημα θα μπορούσε να φοράει στις δημόσιες εμφανίσεις του και ο κ. Κυρίτσης, όταν μιλάει για τις… αθώες μολότωφ! Να «χτυπάει» δηλαδή το κόκκινο λαμπάκι και να μη χρειάζεται να συμμαζεύει… τα ασυμμάζευτα!
Τελικά, η συσκευή θα ήταν πολύ χρήσιμη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκεί θα άναβαν πολλά λαμπάκια και από εκεί, με τη σειρά τους, ανάβουν… τα λαμπάκια των Ελλήνων πολιτών!
Στη δε φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία», δεν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι, γιατί η κυβέρνηση δικαιούται να εξαντλήσει την τετραετή της θητεία! (Βάσει Συντάγματος).
Αρκεί να μην… εξαντλήσει και τον Ελληνικό λαό, περαιτέρω…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.