Το επιδόρπιο…

on .

Έχει γίνει μακρύ το χρονικό διάστημα που ο Έλληνας είχε την άνεση να ξοδεύει και λίγα ευρώ παραπάνω! Στην αρχή συναλλάσσονταν μόνο… με χαρτονομίσματα! Τα ευρώ και τα δίευρα γι’ αυτόν ήταν ασήμαντα… Τώρα… παλεύει ακόμη και με τα… κόκκινα σεντς!
Παλιά, παρήγγειλε τακτικότατα πίτσες, σουβλάκια και διάφορα ορεκτικά, με… δώρο του καταστήματος τις μπύρες! Τώρα, που η… ζώνη του μετατοπίστηκε 2-3 τρύπες προς τα πίσω, ο ντελιβεράς σπάνια χτυπάει την πόρτα!
Σήμερα… κόβει την πείνα του βλέποντας δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές, με… ψητά και μακαρονάδες! (Τι χάλι είναι κι αυτό;). Έτσι, κόπηκαν εντελώς οι παραγγελίες, ελλείψει ρευστού!
Παραγγελίες κάνουν πλέον μόνο τα κόμματα, «προσφέροντάς μας» φρέσκες δημοσκοπήσεις! (Σ’ αυτές τις δημοσκοπήσεις, ο… νηστικός απαντάει νωχελικά ΝΑΙ! Ο… χορτάτος, απλώς… ρέβεται!).
Τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιούν εταιρίες, για το… καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που ίσως επηρεάσει τους αναποφάσιστους! (Που είναι χιλιάδες!)…
Οι δημοσκοπήσεις… δεξιάς παραγγελίας, δείχνουν ένα πανηγυρικό τόνο, με βέβαιη την τελική επικράτηση!
Οι… αριστερές παραγγελίες, πιο συγκρατημένες, αλλά… υπολογίζουν σε μελλοντικές αυξήσεις, καθώς περιμένουν ακόμη… το επιδόρπιο (τζατζίκι, σαλάτες και… παροχές της τελευταίας στιγμής!).
Οι αριστεροί λένε με βεβαιότητα πως οι δεξιοί «έπιασαν ταβάνι» και πως δεν υπάρχουν «πηγές», για το δικό τους κόμμα!
Οι δεξιοί λένε για τους αριστερούς πως η πολιτική τους απέτυχε και έφερε το λαό… σε κώμα! Και ο λαός ο ίδιος, ζαλισμένος, πηγαίνει… από τοίχο σε τοίχο και αφού ήπιε «δυο ποτήρια» τους αφιέρωσε και… ένα στίχο:
Εσείς καλά τη βγάζετε
με τις δημοσκοπήσεις
εγώ όμως, τάχω άσχημα
με τις πολλές αυξήσεις!
Φέρτε μας δυο κιλά κρασί
για να μας φύγει ο… πόνος
όσο γι’ αυτές τις εκλογές
θα… αποφασίσω μόνος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.