Η αξιοκρατία είναι το μεγάλο ζητούμενο…

on .

Οι δύο μεγάλες και βασικές αδυναμίες της χώρας μας που υπήρξαν πάντοτε, και η τροχοπέδη της, ήταν ο συνδικαλισμός ο άκρατος, στον οποίο ενέδιδαν όλες οι Κυβερνήσεις, φοβούμενες και υπολογίζοντας, πάντα το πολιτικό κόστος και η έλλειψη αξιοκρατίας στους πάσης φύσεως διορισμούς, κυρίως στη στελέχωση του Δημόσιου τομέα, για λόγους πάλι κομματικού συμφέροντος.
Αυτά τα μεγάλα …αμαρτήματα, ήταν που μας υποσχέθηκε ο …φέρελπις νέος πολιτικός «αστήρ» της Ελλάδος, που εμφανίστηκε ως …σωτήρας, προ τετραετίας, ότι θα τα εξαλλείψει, όπως και «κάθε νόσον και κάθε μαλακίαν» της Ελλάδος, Τσίπρας ο… Αλέξανδρος!
Και, δυστυχώς, πάλι απατηθήκαμε, γιατί ετούτος ο σωτήρας κι οι υποσχέσεις του, αποδείχτηκαν η πιο τέλεια …φενάκη! Και γυρίσαμε πάλι στα πολύ μάλιστα παλιά, αφού οι διορισμοί που έγιναν τώρα, σωριδόν (η Άρτα π.χ. δεν χωράει άλλους!) και οι απανταχού «ημέτεροι», ξεπέρασαν ήδη τα προσδοκώμενα νούμερα, ο δε αριθμός των δέκα χιλιάδων παπάδων έγινε η …καραμέλα που θα παίξει στις εκλογές και θα την …πιπιλίσει πολύς κοσμάκης, για να δώσει την ψήφο του και να διαψευστεί εκ νέου.
Όλα τούτα τα παλιά και τετριμμένα …τερτίπια, μας τα ‘φερε πίσω ο νέος αστέρας της πολιτικής, ενώ είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι, επιτέλους, θα δούμε κι εμείς να μπαίνει έστω δειλά - δειλά, η αξιοκρατία στην Ελλάδα. Είχε αρχίσει να …ανατέλλει αυτός ο «ήλιος», η βάση και η ελπίδα κάθε ανάπτυξης μιας χώρας επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν άρχισε να γίνεται μια κάθαρση στο «στάβλο του Αυγεία», στο Δημόσιο, και από τα υπουργεία ειδικότερα, όπου είχαν εισρεύσει κάθε μορφής κομπιναδόροι. Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι επί τέλους οι ικανότητες, οι δεξιότητες, τα πτυχία των παιδιών μας, η αξιοκρατία και η εντιμότητα, θα έδιναν και στην Ελλάδα το κύρος των διορισμών στο Δημόσιο τομέα!
Αλλοίμονο! Δοκιμάσαμε επί Τσίπρα, την «εσχάτη πλάνη»! Επανήλθαμε επί τα …αυτά, τα παλιά και τα καταστροφικά, της παλιάς πολιτικής… τροπάρια. Δυστυχώς, γυρίσαμε πίσω ολοταχώς! Μόνον ο λαός μπορεί και πιστεύομε ότι θα το κάνει, να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο, της επιστροφής μας στην καταδικασμένη ρουσφετολογία και αναξιοκρατία, που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, στην πολιτική και εθνική μας υποβίβαση, και στα πάσης φύσεως δεινά που ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζει ..
Επιτέλους, ας μάθουμε πλέον το… μάθημά μας κι ας ξεχωρίζουμε πια τους ανθρώπους που πρέπει να στείλουμε στη Βουλή για να μας κυβερνήσουν.
Επιτέλους, ας ξεκινήσει η εφαρμογή της αξιοκρατίας από το λαό, από τα κάτω για τα επάνω, αφού οι επάνω βολεύονται με τις μετριότητες γιατί φοβούνται, φαίνεται, όσους έχουν ικανότητες. Ας ψηφίσουμε μόνο τους άξιους, όπου και αν βρίσκονται, για να δούμε επιτέλους προκοπή.
Δεν έχουμε καιρό για άλλα λάθη. Ας τα σταματήσουμε… ΩΣ ΕΔΩ!
ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ