Ο Τσίπρας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!..

on .

• Αυτή την περίοδο παίζεται ένα πολιτικό θέατρο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Αυτοί που προετοίμασαν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και της πρόσφεραν πολιτική κάλυψη προσποιούνται τους έκπληκτους μπροστά στις συνέπειες από την προώθησή της.

Δεν είναι «καλός»
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ παίζει, όπως θα περίμενε κανείς, για το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο και ανεβάζει τους τόνους για τα θέματα που μας αφορούν.
Έτσι, υποστήριξε πρόσφατα ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να οργανώσει τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, την ύπαρξη της οποίας αναγνώρισαν με κάθε επισημότητα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς ενώ είχε το θράσος να μιλήσει και για «Μακεδόνες του Αιγαίου».
Μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις ο «καλός» -σύμφωνα με την προπαγάνδα του Μαξίμου- κ. Ζάεφ αποδεικνύεται εξαιρετικά δυναμικός στην προώθηση του «μακεδονισμού» - αλυτρωτισμού.
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί ο «κεντροαριστερός» Ζάεφ ανταγωνίζεται τους «κεντροδεξιούς» εθνικιστές του VMRO για την πολιτική κυριαρχία στη γειτονική χώρα. Ο Τσίπρας φόρτωσε τον Ζάεφ παραχωρήσεις σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων από το ζήτημα της γλώσσας και της εθνότητας μέχρι τη διατήρηση των αγαλμάτων και των συμβόλων που συνδέουν την ΠΓΔΜ με τον Μέγα Αλέξανδρο στη βάση των στρεβλών αντιλήψεων του Γκρουέφσκι.
Επικίνδυνη συνέχεια
Η συνέχεια προβλέπεται εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ελλάδα. Με βάση το δείγμα γραφής που έδωσε ο Ζάεφ θα ανεβάσει κι άλλο τους τόνους σε περίπτωση που εξασφαλίσει τις ελληνικές υπογραφές για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.
Θα έχει πάρει αυτά που τον ενδιαφέρουν και θα συνεχίσει τη στρατηγική του «μακεδονισμού» - αλυτρωτισμού από καλύτερη διεθνή θέση.
Σε κάποια φάση θα επικρατήσει, στα πλαίσια της εναλλαγής στην εξουσία, το προκλητικά εθνικιστικό VMRO οπότε ο «μακεδονισμός» - αλυτρωτισμός τον οποίο κατοχυρώνει η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ θα γίνει ακόμη πιο επιθετικός.
Μετά τη διεθνοπολιτική αναβάθμιση της ΠΓΔΜ με υπογραφές της κυβέρνησης Τσίπρα δεν θα υπάρχει μηχανισμός ελέγχου της εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Όλα θα είναι ανοιχτά σε ερμηνείες. Ο Ζάεφ έχει αρχίσει να επιβάλει τη δική του ερμηνεία αξιοποιώντας την πολιτική εξαφάνιση του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά που γνώριζε επακριβώς τη συμφωνία και την ουσιαστική ανυπαρξία του νέου υπουργού Εξωτερικών κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι σταθερά αδιάβαστος και πρόχειρος σε όλα τα θέματα.

Εκπλήσσομαι με τους έκπληκτους
Εκπλήσσομαι με αυτούς που εμφανίζονται έκπληκτοι με το μαθηματικά βέβαιο αποτέλεσμα της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος ζητεί από τον Ζάεφ να σεβαστεί τη συμφωνία ενώ εφόσον παρεμβαίνει θα έπρεπε να το κάνει στην κατεύθυνση της ματαίωσης μιας συμφωνίας που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Ντιμιτρόφ για να υπάρξει σωστή ερμηνεία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να παρέμβει στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης διόρθωσης της πολιτικής των Σκοπίων. Με τον χαρακτηριστικό κυνισμό του χαιρέτησε τις ανύπαρκτες θετικές εξελίξεις στην πλευρά της ΠΓΔΜ που είναι σε βάρος των καλώς εννοούμενων εθνικών συμφερόντων μας.
Το πολιτικό θέατρο Τσίπρα και συνεργατών δεν έχει περάσει στον ελληνικό λαό. Έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτατο πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο απόρριψης της συμφωνίας που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και περιλαμβάνει εντελώς διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις όπως είναι το ΚΚΕ και η ΝΔ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ