Μια χώρα στον δρόμο της ηθικής εξαθλίωσης!

on .

Έχει την αίσθηση ο απλός πολίτης με όλα αυτά που συμβαίνουν επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι η χώρα μας ακολουθώντας έναν ολισθηρό δρόμο, τον οποίον δυστυχώς έχει αναγάγει η Ε.Ε. ως έναν σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής της, κατρακυλάει συνεχώς σε μεγαλύτερη ηθική εξαθλίωση. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος τους νόμους που ψηφίστηκαν και ψηφίζονται σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, την αλλαγή ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών, την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια; Και όλα αυτά εν ονόματι του ψευδεπίγραφου επιχειρήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του προοδευτισμού!
Η ηθική κατρακύλα προβάλλεται, δυστυχώς, και προπαγανδίζεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και μάλιστα σε ώρες κρίσιμες για την διαπαιδαγώγηση των νέων. Αυτό που οι περισσότεροι ονομάζουν «ηθικές ανωμαλίες» παρουσιάζονται ως πρότυπα για τη νεολαία μας. Τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων έχουν περιοριστεί στα Τουρκικά σήριαλ, στα ριάλιτι προγράμματα και άλλα παρόμοια. Απευθύνονται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπινου είδους. Βία και σεξ κυριαρχούν στις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές. Στόχος τους η αλλοτρίωση του Έλληνα και η παγκοσμιοποιημένη «ταυτότητά» του.
Πρότυπο ζωής προβάλλεται ο κατά Πλάτωνα ακόλαστος βίος, με τη σφοδρότητα των ηδονών και τις οιστρώδεις επιθυμίες και  τους εμμανέστατους έρωτες, παραβλέποντας ότι στον σώφρονα βίο οι χαρές είναι υπερβαλλόντως περισσότερες από τις λύπες, ενώ στον ακόλαστο βίο οι λύπες είναι περισσότερες από τις ηδονές και ως προς το μέγεθος και ως προς το πλήθος και τη συχνότητα.
Εξ αιτίας της απαιδευσίας και της ακράτειας, στερούμενος της φιλοσοφικής παιδείας και κατ’ επέκταση της αρετής, ο όχλος παρασύρεται και επιλέγει τον ακόλαστο βίο, θεωρώντας ότι αυτός οδηγεί στην ευδαιμονία, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Επιπλέον, για να δείξουν προς τα έξω κάποιοι – συνήθως αριστερής ιδεολογίας - ότι είναι προοδευτικοί και απελευθερωμένοι από τα «δεσμά» της αρετής, εκθέτουν τον εαυτόν τους σε κάθε είδους ηδονές και σε όλες τις μορφές του έκλυτου βίου.
Τί είναι, τελικά, προοδευτισμός και τί συντηρητισμός; Προοδευτισμός είναι η ανατροπή των παραδοσιακών αξιών του ελληνισμού και του χριστιανισμού, των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων, για να ικανοποιηθεί ένα ελάχιστο ποσοστό ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, αλλοτριοπραγούντων ως προς τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Και βέβαια δεν αρνείται κανείς το ατομικό δικαίωμα του καθενός να έχει τις προτιμήσεις του, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται στην πλειοψηφία η θέληση μιας ελάχιστης κοινωνικής μειοψηφίας.
Η μακροχρόνια αριστερή γκεμπελική προπαγάνδα περί προοδευτικών και συντηρητικών κατέστησε την έννοια «συντηρητικός» να θεωρείται μίασμα και να ντρέπονται και να φοβούνται οι πολίτες, μήπως τους χαρακτηρίσουν συντηρητικούς.
Αν κρίνει κάποιος από τους λόγους, αλλά κυρίως από τις πράξεις των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών, τότε θα πρέπει να θεωρείται τίτλος τιμής ο χαρακτηρισμός «συντηρητικός», αφού αυτός είναι ο θεματοφύλακας των παραδοσιακών αξιών, της πατρίδας, του χριστιανισμού και της οικογένειας.
Δυστυχώς, κάποιοι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς και της δεξιάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να δείξουν ότι τάχα είναι προοδευτικοί και για να μην χαρακτηριστούν συντηρητικοί, υπερψηφίζουν όσα αναφέραμε πιο πάνω, με αποτέλεσμα το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται την παράδοση να είναι η Χρυσή Αυγή.
Στο τέλος διερωτάται ο πολίτης, σε τί διαφέρει ιδεολογικά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή δεν έχει ψηφίσει τις περισσότερες από τις κοινωνικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή δεν ψήφισε τον νόμο για την παραχώρηση της υπηκοότητας σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς; Αυτή δεν ψήφισε την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι αυτά αποτελούν κέντρα ισλαμικού φανατισμού στις περισσότερες χώρες του κόσμου και ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία; Και ποιος ψήφισε την «αγοραπωλησία» της Ελληνικής υπηκοότητας στους ξένους;
Αν θέλει η ΝΔ να ελκύσει και να πείσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, οφείλει να έχει διακριτή ιδεολογία από την ριζοσπαστική αριστερά, και γενικώτερα από την αριστερά, σε όλα τα θέματα, κοινωνικά, πολιτιστικά, εθνικά, οικονομικά κ.ά. Οφείλει να υπερβεί το φοβικό σύνδρομο της αριστεράς, να διακηρύξει τα πιστεύω της στους Έλληνες πολίτες, να υπερβεί τον ίδιο τον εαυτό της, να ταυτιστεί τελικά με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Διαφορετικά, θα πελαγοδρομεί σαν ένα εκκρεμές από τη μια άκρη στην άλλη, χωρίς σταθερή πυξίδα και προσανατολισμό. Και για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι πράξεις της,  αν αναλάβει την εξουσία, θα πρέπει να είναι ισόρροπες με τους λόγους της και τις προεκλογικές υποσχέσεις. Ο λαός έχει χορτάσει με τα ψέματα, ιδιαίτερα του κ. Τσίπρα, ο οποίος ότι πράττει είναι σε άκρα αντίθεση με τους προεκλογικούς του λόγους και υποσχέσεις.
Ποιες είναι οι θέσεις της για την οικονομία, τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες, το δημογραφικό, τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις με την Τουρκία και τις γειτονικές χώρες, το Κυπριακό πρόβλημα, την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία, την ΑΟΖ, τη δικαιοσύνη, την εγκληματικότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, τη διάκριση των εξουσιών, τον αριθμό και τα προνόμια των βουλευτών, τα χρέη των κομμάτων, τη κρατική χορηγία προς τα κόμματα, τη φορολογία, τη διαφθορά, το σωφρονιστικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό, τις Γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, τα ΜΜΕ και τα προγράμματά τους, τη δημόσια τηλεόραση κ.ά.  
Και κάτι τελευταίο και σημαντικό: δημοκρατία σημαίνει ότι η κυριαρχία βρίσκεται στον λαό. Για όλα τα μεγάλα και σημαντικά θέματα θα πρέπει με δημοψηφίσματα να εκφράζει ο λαός τη βούλησή του, η οποία θα πρέπει να είναι σεβαστή. Θα πρέπει, επίσης, να ψηφιστεί νόμος, ώστε να δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για θέματα που τους αφορούν, είτε οικονομικά είναι αυτά είτε κοινωνικά είτε εθνικά. Αυτό που συμβαίνει επί της σημερινής κυβερνήσεως του κ. Τσίπρα, δηλαδή να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην και σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση, είναι κατάχρηση εξουσίας και κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ