Ενότητα και ομοψυχία στα εθνικά μας θέματα!

on .

Η πατρίδα μας, πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην οικονομία, βρίσκεται αντιμέτωπη με φλέγοντα εθνικά ζητήματα.  
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται, δυστυχώς ανεύθυνα και επιπόλαια, τη λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων ενώ την ίδια στιγμή, η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο έχει «αγγίξει» κόκκινο. Και, βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και σχεδόν ενάμιση μήνα δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς λόγο σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.
Στο Σκοπιανό, δυστυχώς, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η Κυβέρνησή του χειρίζονται το θέμα πρόχειρα και δίχως αίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης. Στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, η ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την «Γκόρνα Μακεδονία», αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Είναι αναγκαίο ο πρωθυπουργός, επιτέλους να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία, δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος,  χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της.
Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία που θα εφαρμοστεί κατά δόσεις δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Απαιτείται λύση πακέτο. Και λύση πακέτο σημαίνει έμπρακτη εφαρμογή της όποιας συμφωνίας με συνταγματική αναθεώρηση που θα αφορά τόσο την απάλειψη αλυτρωτικών αναφορών όσο και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν επεδίωξε ποτέ να διαμορφώσει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο. Το χειρότερο είναι ότι δεν διαπραγματεύεται, μάλιστα, ούτε καν ως πρωθυπουργός που εκφράζει την Κυβέρνησή του, αλλά ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν τον δρόμο δεν τον ακολουθούμε. Και βέβαια δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.
Την ίδια στιγμή, η πατρίδα μας δέχεται αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, πειρατικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., αλλά και τη συνεχιζόμενη αναίτια κράτηση των δύο στρατιωτικών μας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Αυτά τα ζητήματα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τα έθεσε σε όλες του τις συναντήσεις στις ΗΠΑ και το Κατάρ, καθώς και στις συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα. Και, βεβαίως, τα έθεσε και ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. Πάγια θέση μας είναι ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια παραγωγική σχέση με την Τουρκία. Δυστυχώς, όμως, η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν ανταποκρίνεται ούτε στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου, ούτε στους βασικούς κανόνες καλής γειτονίας. Οφείλει, λοιπόν, η γειτονική χώρα να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τις αρχές που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
***
Τα εθνικά μας ζητήματα απαιτούν ομοψυχία και ενότητα. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα μπορέσει να προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και ευημερία για τις επόμενες γενιές. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται την ενότητα και προτάσσει τον πατριωτισμό.  Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ