Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν

Νέα πλυντήρια και «λίφτινγκ» στην κουζίνα του Πανεπιστ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων!

- Το έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημ. Επενδύσεων Περιφέρειας Ηπείρου

- Ικανοποίηση Β. Τσίκαρη και ευχαριστίες προς Αλ. Καχριμάνη • Σύντομα στα Γιάννενα και μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς…

NOSOKOMEIO PANEP

• Τριάντα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από την εποχή που πρωτολειτούργησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Πέρα από τις τρεις αυτές δεκαετίες λειτουργίας, το Νοσοκομείο προσφέρει κάθε χρόνο υπηρεσίες και φροντίδα υγείας σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, γεγονός που εξηγεί εν πολλοίς τη φθορά που έχουν υποστεί συγκεκριμένες τεχνικές υποδομές και τμήματα του εξοπλισμού του που δουλεύουν ακατάπαυστα και σε καθημερινή βάση.
Μια τέτοια υποδομή είναι το πλυντήριο αλλά και η κουζίνα του Π.Π.Γ.Ν.Ι., τα οποία σύντομα θα αναβαθμιστούν ώστε να εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα. Πρόκειται για ένα έργο που, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως έκαναν γνωστό χθες τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αναβάθμιση του μαγνητικού τομογράφου και η ίδρυση νέας μονάδας στην Ψυχιατρική Κλινική.
Πλυντήρια και κουζίνα
Στα 1,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην δημιουργία νέας κεντρικής μονάδας πλυντηρίων και την προμήθεια νέου εξοπλισμού κουζίνας για τις ανάγκες της σίτισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Την απόφαση ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ΣΑΕΠ-030) υπέγραψε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου υπήρξε στα τέλη Σεπτεμβρίου συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με τον Διοικητή του Π.Π.Γ.Ν.Ι.  Βασίλη Τσίκαρη και τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, μετά την οποία προωθήθηκαν από την Περιφέρεια οι σχετικές διαδικασίες. Η υλοποίηση των έργων θα γίνει με ευθύνη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 
Ο Διοικητής Π.Π.Γ.Ν.Ι.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη προς χρηματοδότηση των δύο αυτών παρεμβάσεων εξέφρασε χθες ο Διοικητής του Πανεπ/κού Νοσοκομείου, ευχαριστώντας και δημόσια τον Αλέκο Καχριμάνη για την  άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα που του τέθηκε από το Δ.Σ. του ιδρύματος, καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ιδρύματος για την έγκαιρη υποβολή των σχετικών Τεχνικών Δελτίων στην Περιφέρεια με την αντίστοιχη αιτιολόγηση και περιγραφή των παρεμβάσεων. «Πρόκειται για ένα έργο που αφορά συνολικά την τοπική κοινωνία. Πολλές δομές του Νοσοκομείου μας ύστερα από 30 χρόνια λειτουργίας χρειάζονται πια ανανέωση και αναβάθμιση», σημείωσε ο κ. Τσίκαρης.
Όπως είπε, η νέα κεντρική μονάδα πλυντηρίων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα καλύψει τις ανάγκες και των υπολοίπων δομών Υγείας και Πρόνοιας της Ηπείρου. Πέρα από τη μεγάλη μονάδα, δύο πλυντήρια μικρότερης δυναμικότητας θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και θα λειτουργούν ως εφεδρικά, ενώ επίκειται η προμήθεια οχήματος για τη μεταφορά και διανομή του ακάθαρτου και στη συνέχεια του πλυμένου ιματισμού. Οι ανάγκες του Πανεπιστημιακού όσον αφορά στον καθαρισμό του ιματισμού του ανέρχονται σήμερα σε δύο τόνους ημερησίως!
Παράλληλα, η παλαιότητα του σημερινού εξοπλισμού της κουζίνας του ιδρύματος επέβαλλε την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες.
Τομογράφος-Ψυχιατρική
Ο Διοικητής του Π.Π.Γ.Ν.Ι. ανακοίνωσε χθες ότι στον μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου εγκαθίσταται, καθώς εξασφαλίστηκε η σχετική άδεια από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, λογισμικό που θα επιτρέπει τη διεξαγωγή μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς (MRI). Μέχρι σήμερα οι ασθενείς καταφεύγουν στην Αθήνα ή σε ιδιωτικά νοσοκομεία για τη συγκεκριμένη εξέταση! Σύντομα θα αρχίσουν να κλείνονται ραντεβού και στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα ξεκινήσει η διενέργεια της σχετικής τομογραφίας, όπως εκτίμησε ο κ. Τσίκαρης. Τομογραφίες καρδιάς θα γίνονται και σε παιδιά!
Τέλος, χθες έγινε γνωστό ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει και η Μονάδα Οξέων Περιστατικών στην Ψυχιατρική Κλινική του ιδρύματος. Ήδη για τις ανάγκες της έχει προσληφθεί το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ