Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς σήμερα (10 π.μ.) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

on .

MOYSEIO ARGYROTEXNIAS
• Επιμορφωτική ημερίδα-εργαστήριο με τίτλο: «Η ρητορική της ένταξης των προσφύγων»,  διοργανώνει σήμερα, Σάββατο, το Παράρτημα Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκ­παίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας.
 Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου.
Ομιλήτρια-επιμορφώτρια θα είναι η Δρ. Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε).
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Κάστρο Ιωαννίνων και η συμμετοχή  είναι δωρεάν. Έναρξη  10 π.μ., Λήξη 14:30 μ.μ.
Ο στόχος του επιμορφωτικού-βιωματικού εργαστηρίου  είναι διττός. Κατά πρώτον επιδιώκει  την εξοικείωση με βασικές αρχές της Ρητορικής Παιδαγωγικής μέσα από ποικίλες τεχνικές, εργαλεία, κείμενα και γλωσσικά παιχνίδια, τα οποία καλλιεργούν τη σκέψη, την προφορικότητα και τις επικοινωνιακές ικανότητες. Κατά δεύτερον, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, που αξιοποιούν τα διδάγματα της ρητορικής παιδαγωγικής, θα επιδιωχθεί η προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ