«Επέστρεψε» στη θέση της η λειψανοθήκη της Ι.Μ. Μόλιστας

on .

TASOYLAS PAPASPYROY POTSHS 6 2 18

 

• Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση επιστροφής της λειψανοθήκης που είχε κλαπεί  το 1976 από τη Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μόλιστας και η οποία είχε βρεθεί σε παλαιοπωλείο των Βρυξελλών. Από εκεί την αγόρασε ο εφοπλιστής Αθ. Μαρτίνος, ο οποίος στη συνέχεια δώρισε στο νεόδμητο ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Ωστόσο γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι η προέλευσή της ήταν από τη Μόλιστα και μετά από τη συνεργασία των μητροπόλεων Γλυφάδας και Κονίτσης, προωθήθηκαν οι διαδικασίες επιστροφής της στο τόπο από τον οποίο είχε κλαπεί.
Την περασμένη Κυριακή σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον Ι. Ν. της Παναγίας Φανερωμένης, παρουσία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου παραδόθηκε η λειψανοθήκη σε αντιπροσωπεία της Κόνιτσας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Ηγούμενος της Μονής Μολίστης, αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο περιφερειακός Σύμβουλος Οδυσσέας Πότσης, το μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου Γ. Βέργος και μεγάλος αριθμός Μολιστινών και Κονιτσιωτών αποδήμων.
Ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον κ. Αθ. Μαρτίνο που αγόρασε πριν από τρία χρόνια με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις από παλαιοπωλείο των Βρυξελλών τη λειψανοθήκη με σκοπό να την επιστρέψει εκεί απ’ όπου είχε κλαπεί.
• Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο κ. Κώστας Τασούλας είχε την ευκαιρία επίσης να παραστεί σε εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας της Αδελφότητας Κερασοβιτών Πωγωνίου, της Ενώσεως Ζαγορισίων και του Συλλόγου Πραμαντιωτών  Αττικής.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ