Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων… φέρνει στο Καμπέρειο τον Σέρλοκ Χολμς!

on .

SYNENTEYKSH SERLOK XOLMS

• Σε… Βικτωριανό Λονδίνο μεταμορφώνεται αυτό τον χειμώνα η σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου προκειμένου να φιλοξενήσει τη νέα παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, η οποία έχει στο επίκεντρο μια αυθεντική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς!
Η Νεανική Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου θα παρουσιάσει την αυθεντική ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες, όπως τόνισαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι του ΔΗΠΕΘΕ και την παράστασης.
Συνέντευξη τύπου
• «Για μία ακόμη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είναι συνεπές στο θεατρικό του ραντεβού. Για φέτος επιλέχθηκε ένα έργο που έχει στόχο να εντυπωσιάσει τα παιδιά και να τα κάνει να νιώσουν ότι μπαίνουν σε έναν κόσμο μυστηρίου και περιπέτειας», τόνισε χθες η Πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου με αφορμή τη νέα χειμερινή παραγωγή του Θεάτρου.
• Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Παντελής Παπαδόπουλος ευχαρίστησε το ΔΗΠΕΘΕ αλά και τους ηθοποιούς για τη συνεργασία που οδήγησε σε ένα ωραίο αποτέλεσμα. «Είναι μια ενδιαφέρουσα παράσταση για τα παιδιά αλλά και κανένας μεγάλος δε θα βαρεθεί. Δεν πρόκειται για παραμυθάκι αλλά για ένα αστυνομικό έργο με πλοκή, σασπένς και ανατροπές», τόνισε χαρακτηριστικά.
• Από τους ηθοποιούς ο Θοδωρής Γκόγκος ευχαρίστησε το ΔΗ­ΠΕΘΕ που δίνει βήμα στους ντόπιους καλλιτέχνες για να εκφράσουν αυτό που έχουν μέσα τους και χαρακτήρισε τη νέα παράσταση «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» ως άρτια, που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Η Μαρία Κατσουλίδη, επίσης ηθοποιός τόνισε πως τα παιδιά είναι ένα απαιτητικό κοινό, αλλά θετικό, χαρούμενο και πάντα ειλικρινές. Ο Θανάσης Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και σημείωσε πως για κείνον είναι ιδιαίτερη η παράσταση καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα τον δει επί σκηνής η μικρή του κόρη. Τέλος, ο Βασίλης Σιάφης τόνισε πως δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στο θέατρο και δήλωσε χαρούμενος που παίζει ξανά παιδικό θέατρο μετά από αρκετά χρόνια.
Δράση και ρυθμός
Η φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕ­ΘΕ Ιωαννίνων βασίζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και είναι γεμάτη δράση, ρυθμό και χιούμορ, που εξασκεί την παρατηρητικότητα και τη μνήμη των παιδιών, ενώ παράλληλα καλλιεργεί μέσα τους την αίσθηση της φιλίας και της δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Μαντώς Ψυχουντάκη, η μουσική του Νίκου Τσέκου, οι χορογραφίες της Ανθής Βικελή, η μουσική διδασκαλία της Ειρήνης Δόβα.
Παίζουν οι Θοδωρής Γκόγκος, Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Θανάσης Μιχαηλίδης, Στέλιος Νίνης, Βασίλης Σιάφης, Αριστοτέλης Σπυρόπουλος.
Προγραμματισμός παραστάσεων για τα σχολεία – πληροφορίες στο τηλ.: 26513-61404.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ