Γκραφιτάδες άρχισαν να «στολίζουν» και το Ζαγόρι!

on .

GKRAFITI

• «Καλλιτέχνες», γνωστοί και σαν «street artists» που επιδίδονται στην «τέχνη» του γκράφιτι, έκαναν τώρα αισθητή την παρουσία τους και σε παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής Ζαγορίου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, γκραφιτάδες αφήνουν το «καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα» στις όψεις παραδοσιακών κτιρίων –που είναι και προστατευταία- αλλοιώνοντας την αισθητική μοναδικών δημιουργημάτων αρχιτεκτονικής.
Οι ομάδες, οι οποίες επιδίδονται στα γκράφιτι και στα «tags» (σφραγίδες), «χτύπησαν» τώρα και τα Ζαγοροχώρια.
Τι θα γίνει τέλος πάντων, με αυτή την απαράδεκτη δραστηριότητα των αυτοαποκαλούμενων «καλλιτεχνών»;
Οι γκραφιτάδες ασφαλώς μπορούν να εκθέσουν τις όποιες δημιουργίες τους, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που υποδεικνύει η Δημοτική Αρχή, όπως συμβαίνει στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στα Γιάννενα
Το φαινόμενο της αισθητικής υποβάθμισης που παρατηρείται και στα Γιάννενα, θα πρέπει να ελεγχθεί και να εξαλειφθεί.
Ειδικότερα, για τα αγάλματα, τεκμήρια ιστορικής μνήμης άλλων εποχών και παράδειγμα για τους νεότερους, πρέπει να προστατευθούν και να αναδειχθούν.
Απαράδεκτη η κατάσταση που εμφανίζεται στα «Λιθαρίτσια», στο Άλσος και σε άλλα κεντρικά και προβεβλημένα σημεία της πόλης.
Ένας ακήρυχτος «πόλεμος» μεταξύ ιδιοκτητών και «φερέλπιδων δημιουργών» -με λάθος καλλιτεχνική «σημαία»- που πρέπει να εκλείψει.
Ιδού πεδίον λαμπρόν για κάθε αρμόδιο: Η Δημοτική Αρχή, η Αστυνομία αλλά και οι ενεργοί πολίτες και όλοι όσοι δεν αποθαρρύνουν ξεπερασμένες τάσεις, θα πρέπει να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ