Καλλιτεχνικές Υποτροφίες για Βιέννη και Σάλτσμπουργκ

on .

KALLITEXNES

• Για Πρόγραμμα παροχής υποτροφιών σε καλλιτέχνες, που αφορά και την περιοχή μας ενημερώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται  από την  Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση KulturKontakt Austria σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας, θα έχει την μορφή χρηματοδοτούμενου σεμιναρίου residency (παροχή καταλύματος, οικονομικής βοήθειας κλπ) και θα αφορά την παροχή υποτροφιών διαμονής στην Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ, προκειμένου να εξοικειωθούν με την αυστριακή πολιτιστική σκηνή και καλλιτεχνικό περιβάλλον. Οι υποτροφίες αφορούν καλλιτεχνικούς τομείς όπως Φωτογραφίας, Visual Arts, λογοτεχνίας, παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, Video και Media art, έκθεσης ιδεών, μετάφρασης καθώς και πολιτιστικής εκπαίδευσης. Θα είναι βραχυχρόνιας διάρκειας, από 1 έως και 3 μήνες (αναλόγως του τομέα συμμετοχής) και θα απευθύνονται σε καλλιτέχνες που δεν έχουν ξεπεράσει το 40 έτος της ηλικίας τους και διαμένουν μόνιμα εκτός της Αυστρίας.
• Οι αιτήσεις από τους υποψήφιους καλλιτέχνες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην σελίδα: http://www.artists-in-residence-austria.at/. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: http://www.kunstkultur.bka.gv.at/site/8088/default.aspx

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ