Τον Αναστάσιο Παπαγγέλη τίμησε ο Δήμος Ζίτσας

on .

XRHSTOBASILEIA 11 8 17
• Στη μνήμη του γιατρού - συγγραφέα Αναστάσιου Παπαγγέλη από τα Κούρεντα,  ήταν αφιερωμένες οι εκδηλώσεις «Χρηστοβασίλεια 2017» που πραγματοποιήθηκαν προχθές βράδυ   στο Μικρό Σουλόπουλο.

Η εκδήλωση ήταν συγκινησιακά φορτισμένη από το γεγονός της παρουσίας της συζύγου, των παιδιών και εγγονών του που αείμνηστου Αν. Παπαγγέλη, οι οποίοι και  παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου.
«Τιμούμε απόψε έστω και μετά θάνατον, τη μνήμη ενός εκλεκτού άνδρα που υπηρέτησε ακούραστα τον άνθρωπο, την επιστήμη, τον λόγο και την τέχνη. Μακάρι, να μιμηθούν το παράδειγμά του και άλλοι και να φανούν αντάξιοι  της Ηπειρωτικής ανθρωπιάς και λεβεντιάς. Γιατί  ο τόπος μας και όλοι εμείς τους έχουμε πραγματικά μεγάλη ανάγκη», ανέφερε ανοίγοντας τις εκδηλώσεις η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας  Γιαννούλα Γεωργούλη. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Ζίτσας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, τη Δημοτική Σύμβουλο της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» Ιωάννα Καλογήρου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, Ιωάννη Αυγέρη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου και εκ μέρους  της Αδελφότητας Αποδήμων Σουλόπουλου, ο Κων/νος Σπανός.
Στη ζωή και το έργο του γιατρού-συγγραφέα Αναστάσιου Παπαγγέλη αναφέρθηκαν ο γιατρός- Δ/ντης του Κ.Υ. Βουτσαρά Δημήτριος Δράκος, ο οποίος χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή να υπηρετεί το Κέντρο Υγείας που φέρει το όνομά του. Επίσης μίλησαν ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Γεώργιος Σιμιτζής και ο συντοπίτης και φίλος του αείμνηστου γιατρού, Αντώνης Νούσιας. 
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι - Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κάτοικοι και δημότες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ