Στη Βουδαπέστη έκλεισε η χρονιά για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δ. Ιωαννιτών

on .

XOREYTIKO DHMOY OYGGARIA 9 8 17

• Με μια ακόμη πετυχημένη διεθνή παρουσία, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Βουδαπέστη, με συμμετοχή μουσικοχορευτικών σχημάτων  από Ελλάδα, Ουγγαρία, Αργεντινή, Κροατία και Λετονία, έκλεισε την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρονιά 2017-18, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Το έμπειρο και διεθνώς βραβευμένο από το 2009 στη Λιθουανία ηπειρώτικο συγκρότημα, παρουσίασε χορούς και ερμήνευσε τραγούδια από Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, ενώ έκλεισε το πρόγραμμά του με λαϊκούς χορούς, πεδίο που δραστηριοποιείται επίσης, αφού είναι μέλος της ομάδας χορευτών που εντάχθηκε στο βιβλίο παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) το 2015 στην Αγία Νάπα Κύπρου. 
Στις σημαντικές στιγμές της γενικότερης παρουσίας συγκαταλέγεται η υποδοχή της Γιαννιώτικης αποστολής στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουγγρικής Πρωτεύουσας από τον Πρέσβη κ. Δημήτριο Λέτσιο, Ηπειρώτη στην καταγωγή, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ αλλά και στο γενικότερο έργο που παράγει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων.
Οι υπεύθυνοι του Συγκροτήματος, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής  κ.κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες των χορευτών και μελών για την φιλοξενία και μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα και του Προέδρου Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Κώστα Γκόγκου, τον προσκάλεσαν να παρακολουθήσει την παράσταση, κάτι που προς γενική ευχαρίστηση έγινε, παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε αφού η Βουδαπέστη τελούσε για μέρες υπό συνθήκες καύσωνα.
Στην γνωριμία των μελών με πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της Βουδαπέστης, εκτός άλλων, συγκαταλέγονταν και εκείνα που έχουν ιδιαίτερη αξία για τον ελληνισμό όπως η Κρεμαστή Γέφυρα με την συνεισφορά του Γεωργίου Σίνα, η Ορθόδοξης Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου, το μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες, το μνημείο για τον γλύπτη Αγαμέμνων Μακρή κ.α.
• Η νέα εκπαιδευτική χρονιά αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου, στους χώρους της σχολής, στο τέλος του «Πάρκου Κουραμπά».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ