«Let’s Do It» λένε την Κυριακή και εθελοντές σε όλη την Ήπειρο

on .

LETS DO IT

• «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις» είναι το κεντρικό σύνθημα της Πανελλαδικής Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαριότητας  «Let’s Do It Greece», που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή.
Στόχος της δράσης, είναι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.000 σημεία, μέσα σε μια μέρα!

Πολλές συμμετοχές
Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, καθώς για την Κυριακή έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.100 φορείς σε όλη την Ελλάδα.
Δυναμικό «παρών» θα δώσει για ακόμη μια χρονιά και η Ήπειρος, με πολλές εθελοντικές οργανώσεις, διάφορους συλλόγους, φορείς διαχείρισης, σχολεία κ.α. να έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην περιβαλλοντική αυτή δράση.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος
Στην Εκστρατεία συμμετέχει το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, με κλιμάκια σε Ιωάννινα, Άρτα και Ηγουμενίτσα. Στα Γιάννενα θα προβεί σε καθαρισμό στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στο Γιαννιώτικο Σαλόνι. Στην Άρτα στην Πλατεία Κ. Κρυστάλη και στην Ηγουμενίτσα στις στάσεις των λεωφορείων. Η πρωτοβουλία σε όλα τα σημεία που επέλεξε το ΚΕΘΕΑ, θα αρχίσει στις 10 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στη 1 μ.μ..

Στην αρχαία Δωδώνη
Η εθελοντική ομάδα της Αδελφότητας Μελιγγών, για 4η συνεχή χρονιά, θα συμμετάσχει στην Πανελλήνια Κίνηση του «Let's Do It Greece», καθαρίζοντας και ευπρεπίζοντας τους χώρους του Πρυτανείου και του Βουλευτηρίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και θα γίνει με την υποστήριξη του προϊσταμένου της Κ. Σουέρεφ και αρχαιολόγων της Εφορείας.
Το ραντεβού έχει οριστεί στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, την Κυριακή, ώρα 10:30 π.μ. ενώ στις 11 π.μ. όλη η ομάδα θα εισέλθει στον αρχαιολογικό χώρο κουβαλώντας εργαλεία, γάντια, εκπαιδευτικό υλικό, προμήθειες και ό,τι άλλο χρειαστεί.
Όπως πάντα, προγραμματίζονται ειδικές δράσεις για τα παιδιά της παρέας! Υποστηρικτής της όλης προσπάθειας θα είναι και φέτος η «RAINBOW Waters Α.Ε.».

Οι Φορείς Διαχείρισης
Στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού συμμετέχει και φέτος με δύο δράσεις ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου. Έτσι, μεθαύριο, Σάββατο, θα κάνει δράσεις καθαρισμού στους Μελισσουργούς του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Παναγιάς, ώρα 10:00 και στους Χουλιαράδες του Δήμου Βορ. Τζουμέρκων, με σημείο συνάντησης το κτίριο του πρώην Δημαρχείου και ώρα 10:30. Για τη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων, ο Φορέας θα διαθέσει στους συμμετέχοντες υλικά καθαρισμού.
• Τη συμμετοχή του στην Εκστρατεία ανακοίνωσε επίσης και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, ο οποίος όρισε ως ημέρα δράσης, την αυριανή (9.30 π.μ.) στην περιοχή Κουκουμίτσα με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Βόνιτσας.

Οι Paguristas
Για ακόμη μια χρονιά, η ανοικτή εθελοντική ομάδα Paguristas συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία με στόχο τον καθαρισμό αλλά και την αποστολή ενός μηνύματος σημαντικού, στη διαδρομή προς την αλλαγή νοοτροπίας, την οποία και η πόλη μας χρειάζεται στον εν λόγω τομέα.
Την Κυριακή λοιπόν οι Paguristas θα συναντηθούν στις 10:30 το πρωί μπροστά από τον χώρο των Δημοτικών λαχανόκηπων (τέρμα οδού Σταυρακίου, μετά τις φυλακές), για να καθαρίσουν τον επαρχιακό δρόμο, ο οποίος συνεχίζει παράλληλα της περιφερειακής οδού, από τα φανάρια αριστερά, αμέσως πριν τα γήπεδα Σταυρακίου έως τα φανάρια προς Νεοχωρόπουλο.
Οι Paguristas προσκαλούν τους πολίτες, ακόμη κι αν δεν δραστηριοποιούνται σε κάποια ομάδα, σύλλογο ή άλλο φορέα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για περίπου δυο ώρες.

Στην Άρτα
Το ραντεβού φέτος στην Άρτα δίνεται την Κυριακή (ώρα 10) το πρωί στο Παραποτάμιο Πάρκο, στην πλατεία Ζέρβα, όπου μικροί και μεγάλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων θα προβούν σε εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης.
Στις δράσεις συμμετέχει όπως κάθε χρόνο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, με μικρούς μαθητές που θα στείλουν το δικό τους μήνυμα εθελοντισμού, ενώ μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν.

Στην Ηγουμενίτσα
Στην περιβαλλοντική δράση της Κυριακής συμμετέχει και ο Δήμος Ηγουμενίτσας προγραμματίζοντας μία σειρά από ενέργειες που θα συμβάλλουν στον καθαρισμό κεντρικών σημείων της πόλης. Πιο αναλυτικά:
• 9:30 π.μ. Καθαρισμός του πάρκο δίπλα στη λίμνη Καλοδικίου
• 9:30 π.μ. Καθαρισμός στις εισόδους της Πέρδικας
• 10 π.μ. Καθαρισμός στο Δρέπανο
• 10 π.μ. Καθαρισμός στο χώρο του Νηπιαγωγείου Λαδοχωρίου
• 11 π.μ. Καθαρισμός των παραλιών στα Νησιά των Συβότων
• 11π.μ. Στον ποδηλατόδρομο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ