Εμβαθύνοντας στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου…

on .

 ZOO STORY 2

• Θεατρική σκηνή απέκτησε προσωρινά το μπαράκι Route66 στη Στοά Λιάμπεη, καθώς φιλοξενεί για πέντε ακόμα παραστάσεις το Θέατρο Έκφραση με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «The Zoo Story»!.
Η ιδέα είναι πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα και ο ζεστός χώρος του Route66, στον οποίο κυριαρχεί η πέτρα, μοιάζει ιδανικό σκηνικό από μόνος του για το ανέβασμα της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης, οι θεατές της οποίας μπορούν να συνοδεύσουν την παρακολούθησή της και με ποτό. Η πρεμιέρα δόθηκε χθες, ενώ παραστάσεις θα δοθούν επίσης σήμερα, Τρίτη και στις 3, 4, 10 και 11 Απριλίου με ώρα έναρξης τις 21:15.

 ZOO STORY1

Συνέντευξη τύπου
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης έδωσαν χθες το μεσημέρι οι συντελεστές του «The Zoo Srory (φωτό). Η σκηνοθέτης Αθηνά Τσικνιά σημείωσε πως «η χαρά μας σήμερα είναι διπλή. Από τη μία, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, μιας τέχνης που ανοίγει την αγκαλιά της και μας φιλοξενεί όλους. Από την άλλη, έχουμε την πρεμιέρα της παράστασής μας. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό έργο στο οποίο ρίχνουμε φέτος μία δεύτερη ματιά, καθώς το είχαμε ανεβάσει και πέρυσι για μια βραδιά μαζί με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ». Όπως πρόσθεσε, η παράσταση πραγματεύεται θέματα τα οποία ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και η ομάδα της Έκφρασης εμβαθύνει σ’ αυτά. Σημείωσε δε πως «το έργο δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε δύο νέους καλλιτέχνες που άρχισαν ήδη να ανθίζουν».
Η τελευταία αναφορά της σκηνοθέτη είναι για τους πρωταγωνιστές του έργου, τους ταλαντούχους ηθοποιούς Πέτρο Χριστακόπουλο και Γιάννη Παπαγεωργίου, οι οποίοι ενσαρκώνουν τους δύο κεντρικούς ήρωες του «The Zoo Story». Όπως σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο Π. Χριστακόπουλος, «οι πρόβες για την παράσταση υπήρξαν ένα υπέροχο και ευχάριστο ‘ταξίδι’ για μας. Ευελπιστούμε να μεταφέρουμε αυτή τη χαρά που νιώσαμε και στο κοινό. Τα μηνύματα που περνά ο συγγραφέας αγγίζουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό αποκλεισμό, την αποξένωση, τις μεγάλες ιδεολογικές διαφορές». Κλείνοντας τόνισε πως απώτερος στόχος των συντελεστών της παράστασης είναι να συστήσουν τον Έντουαρντ Άλ­μπυ στο Γιαννιώτικο κοινό.

Η υπόθεση
Πρωταγωνιστές του «The Zoo Story» είναι δύο άντρες διαφορετικής τάξης, άγνωστοι μεταξύ τους που συναντιούνται τυχαία σε ένα παγκάκι του Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης. Ο Τζέρυ, ένας απόκληρος της ζωής που αδυνατεί να βρει την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή, αναγκάζει τον Πήτερ να ακούσει την ιστορία του. Ο Πήτερ, ένας συντηρητικός αστός και ήσυχος οικογενειάρχης έρχεται για πρώτη φορά στη ζωή του αντιμέτωπος με την άγρια φύση του ανθρώπου.  Η έλλειψη επικοινωνίας, η μοναξιά και η κοινωνική ανισότητα είναι τα θέματα που πραγματεύεται το έργο.

Οι συντελεστές  
Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Τσικνιά. Παίζουν οι Πέτρος Χριστακόπουλος, Γιάννης Παπαγεωργίου. Μουσική επιμέλεια Πέτρος Χριστακόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια Αθηνά Τσικνιά. Κατασκευή σκηνικών Γιάννης Παπαγεωργίου. Φωτογραφίες Άγγελος Σακκάς. Σχεδιασμός αφίσας Μαριάννα Σακκά.
* Τα εισιτήρια κοστίζουν 4 ευρώ. Κρατήσεις στο τηλ.: 6937023130 (περιορισμένος αριθμός θέσεων για κάθε παράσταση).
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ