Βραβεύτηκαν οι Γιαννιώτες μαθητές που πρώτευσαν στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση

on .

MATHITES

• Ένα ισχυρό μήνυμα ενεργούς συμμετοχής στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος έστειλαν οι Γιαννιώτες μαθητές που συμμετείχαν στη «Μεγάλη Γιορτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος σε πανελλαδικό επίπεδο Δήμος με τις περισσότερες συμμετοχές  και  το τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, είναι το πρώτο των πρώτων σε όλη την Ελλάδα!
Χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, στα τέσσερα σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευασιών.

Οι νικητές
Πρώτο όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά σε όλη την Ελλάδα, ανακηρύχτηκε το τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, ανακυκλώνοντας 366.893 συσκευασίες κι αυτό σημαίνει πως ο κάθε μαθητής κέρδισε εκτός από ένα tablet κι ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Αράχωβα.  
Δεύτερο ανακηρύχτηκε το τμήμα Α4 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, ανακυκλώνοντας 101.462 συσκευασίες κι έτσι ο κάθε μαθητής κέρδισε από μία Action Camera.
Τρίτη ανακηρύχτηκε η τάξη  Γ’ Γυμνασίου από τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» ανακυκλώνοντας 26.178 συσκευασίες κι έτσι ο κάθε μαθητής κέρδισε ένα MP3.
Τέταρτο ανακηρύχθηκε το τμήμα  Β1 του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων ανακυκλώνοντας 10.495 συσκευασίες και ο κάθε μαθητής κέρδισε ένα MP3.

Δίνουν το παράδειγμα
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι «στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δήμος για ένα καθαρό περιβάλλον είστε οι καλύτεροι σύμμαχοί μας. Σας ευχαριστώ γιατί μας δίνετε μαθήματα συνείδησης κι αποτελείτε το παράδειγμα για όλους εμάς τους μεγαλύτερους»!
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από τη συμμετοχή των μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας συνεχάρη  μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους που – όπως παρατήρησε – «έχει διάρκεια και αποτέλεσμα».
Ένα δίδαγμα συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον αποτελούν τα λόγια του προέδρου του μαθητικού συμβουλίου του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων: «μέσα από τη συμμετοχή μας στην γιορτή της ανακύκλωσης πήραμε ένα μάθημα που θα μας μείνει και θα συνεχίσουμε  μέχρι να μεγαλώσουμε και να το περάσουμε και στα παιδιά μας γιατί θέλουμε να φτιάξουμε καλύτερο τον κόσμο που ζούμε», είπε ο Αντρέας Γιαννής.
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ο κ. Καμπέρης, διευθυντής του 10ου Γυμνασίου που αναδεικνύεται για δεύτερη χρονιά πρώτο πανελλαδικά στην ανακύκλωση συσκευασιών, αποκάλυψε το… μυστικό της επιτυχίας: «κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι μαθητές από το σχολείο μας, κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί παροτρύνουν και στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών», είπε.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ