Υποχρέωση όλων μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών

on .

GYNAIKA SKITSO

• Στη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου. Το θέμα του φετινού εορτασμού έχει τίτλο: «Οι Γυναίκες στο Μεταβαλλόμενο Κόσμο της Εργασίας: Πλανήτης 50-50 έως το 2030».
«Η θέση της γυναίκας στην εργασία αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με ζητήματα που αναφέρονται στην υποδεέστερη αμοιβή της, στον αποκλεισμό της από την ανάληψη θέσεων ευθύνης και την ενασχόλησή της σε διάφορους κλάδους εργασίας.
Η ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, θα εξασφαλίσει το μέλλον όλων των ανθρώπων. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι υποχρέωση όλων μας για την δημιουργία κοινωνιών που θα αναπτύσσονται απαλλαγμένες από κάθε είδους διακρίσεις και θα προάγουν τον σεβασμό στην Ισότητα των Φύλων. Η επίτευξη της ισότητας στην εργασία είναι καθοριστική για την βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, η οποία αναφέρεται και στις δράσεις που προωθεί για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, για την οικογένεια,  στην εκπαίδευση, ενώ επιδιώκει την ενσωμάτωση των πολιτικών ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις των πολιτικών της Περιφέρειας.
• Τέλος, υπενθυμίζει ότι λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα Ιωάννινα (τηλ. 26510-77449), στην Άρτα (τηλ. 26810-77400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 26820-24444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ