Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με δώρο τα «Μαρτίτσια»!

on .

MARTITSI

• Να που πατάμε ξανά σήμερα, ημερολογιακά τουλάχιστον, στο «κατώφλι» της Άνοιξης, η οποία είναι ίσως η ωραιότερη εποχή του χρόνου!
Ο Μάρτιος ξεκινάει λίγο μουντά, με συννεφιές και πιθανώς βροχή, όμως, όπως και να’ χει, σύντομα θα βγει ξανά ο ήλιος, ο οποίος συνήθως… τσουρουφλίζει όσους βρίσκει λευκούς απ’ τον χειμώνα! Η παράδοση, ωστόσο, έχει… μεριμνήσει για την προστασία μας, επινοώντας το γνωστό σε όλους μας «Μαρτίτσι». Ο λόγος για το χειροποίητο βραχιολάκι από λευκή και κόκκινη κλωστή, που μικροί και μεγάλοι φορούν στον καρπό τους όσο διαρκεί ο Μάρτιος, προκειμένου να μην τους… μαυρίσει ο ήλιος!
Ο «Π.Λ.», πιστός και φέτος στο… ετήσιο ραντεβού του με την παράδοση, μοιράζει σήμερα σε συνδρομητές και αναγνώστες του το πατροπαράδοτο αυτό «αξεσουάρ» του Μάρτη, με την προσδοκία ότι θα βοηθήσει στην προστασία σας απ’ τον ανοιξιάτικο ήλιο. Τα «Μαρτίτσια» φτιάχτηκαν εδώ στα Γιάννενα, με κλωστές που μας προμήθευσε ο εκ Βουλγαρίας τακτικός μας συνεργάτης Γιάννης Κιτσολάμπρος. Μην ξεχάσετε να τα φορέσετε από σήμερα. Καλό μήνα, καλή Άνοιξη!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ