«Η Απολογία του Σωκράτη» στα αρχαία ελληνικά

on .

APOLOGIA SOKRATH 28 12 16

• Η συγκλονιστική παράσταση σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη,  «Η Απολογία του Σωκράτη»,  που καθήλωσε χιλιάδες θεατές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, έρχεται στα Γιάννενα για μια και μοναδική παράσταση στο Καμπέρειο Θέατρο, σήμερα Τρίτη και ώρα 9 μ.μ..
Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης, κάνουν την παρακολούθησή της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα της ημέρας της δίκης, όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά. Κατά την διάρκεια της παράστασης θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Η Αλ. Βακαλοπούλου
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων πως η παράσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική και για έναν ακόμη λόγο.
Γιατί, επαναφέρει στο προσκήνιο, με τον πλέον ζωντανό και επίκαιρο τρόπο, τη συζήτηση για τη γοητεία του αρχαιοελληνικού κόσμου, την αρχαιογνωσία και την ενότητα της ελληνικής γλώσσας από την εποχή του Ομήρου ως τις μέρες μας, μέσα στις συναρπαστικές της διαδρομές, τόσο ως ζωντανό γλωσσικό όργανο, όσο και ως γλώσσα της λογοτεχνίας.

Συντελεστές
Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνικός χώρος, Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης.
Μακέτες, Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου.
Σχεδιασμός, κατασκευή Κλεψύδρας: Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας, Κώστας Κοτσανάς.
Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα, επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη.
Σωκράτης: Βασίλης Καραμπούλας.
Μέλητος: Γιάννης Κολόι.
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου.
Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου.
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά, Γιώργος Χρυσοχοίδης.
* * *
• Κρατήσεις θέσεων στο 6947-186910. Προπώληση εισιτηρίων: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Τηλ. 2651025670) και Βιβλιοπωλείο Χαρτέξ (Πλατεία Δημοκρατίας 13).
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, ανέργων, φοιτητές, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ 10 ευρώ. Ταμείο 12 ευρώ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ