ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μέθοδοι «φαρ ουέστ» στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• «Καζάνι που βράζει» η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο, αφού η απόφαση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να μην παραδώσει τους βαθμούς των φοιτητών γιατί δεν επιθυμεί την ένταξη του Τμήματος Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στο δυναμικό της, προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και προκλητική απόφαση!
Η Επιτροπή, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρότεινε ομόφωνα τη δημιουργία ενός νέου Τμήματος Μουσικών Σπουδών με νέο πρόγραμμα σπουδών και με ένταξη σε αυτό του προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Η πρόταση της Επιτροπής, την οποία υιοθέτησε ο Υπουργός, είναι η ένταξη του Τμήματος στη Σχολή Καλών Τεχνών.
«Αν η διαφωνία για ένα θέμα που χρήζει ακαδημαϊκής συζήτησης μετατρέπεται σε ομηρία φοιτητών και σε αποφάσεις ότι δεν θα δίνονται οι βαθμοί των εξετάσεων και πτυχιακών εργασιών, τότε μήπως όσοι έλαβαν αυτήν την απόφαση θα πρέπει να σκεφτούν στα σοβαρά τι ακριβώς είναι μία Σχολή Καλών Τεχνών; Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούν αν πράγματι θέλουν οι ίδιοι να ανήκουν σε μία Σχολή που ηρεμεί τα πάθη, υπηρετεί ανώτερα ιδανικά και δεν θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να αξιοποιεί μεθόδους φαρ ουέστ εναντίον των φοιτητών;», τονίζεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Το Υπ. Παιδείας καλεί τους διδάσκοντες της Σχολής «να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, να σεβαστούν τον μόχθο των φοιτητών τους και να κατανοήσουν ότι τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς την ακαδημαϊκότητα την οποία οφείλουν να υπηρετούν».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ