Τιμήθηκε στην Κύπρο η μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη…

on .

SKLIBANITHS KYPROS 11 10 17

• Πάθος, αγωνιστικότητα, συγκίνηση αλλά και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημάδεψαν τους φετινούς αγώνες Kλειστής Κωπηλασίας «6th Limassol Indoor Rowing 2017» που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λεμεσό της Κύπρου. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιαννιώτη Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Κωπηλασίας Ευριπίδη Σκλιβανίτη, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.
Με 3:12.7 στα 1.000 μέτρα, στην κατηγορία 40-49, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Γεωργία Περαματζή, διέλυσε το Παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η ίδια στην κλειστή κωπηλασία (3:16). Στους αγώνες, που είναι εντεταγμένοι στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας FISA και τους διοργάνωσε το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό «Action & Training», το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» και το Σωματείο Δρομέων «Ευ-Ζην», συμμετείχαν επίσης, εκτός από αθλητές της Κύπρου και της Ελλάδας και άλλοι από Αγγλία, Ρωσία, Λιθουανία, Τσεχία, Ουκρανία.
Η οικογένεια Σκλιβανίτη
Στη Λεμεσό βρέθηκαν για τους αγώνες οι γονείς και η αδελφή του Ευριπίδη Σκλιβανίτη, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στον αγώνα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη του.
Ο πατέρας του Ευριπίδη, Αναστάσιος Σκλιβανίτης, βαθιά συγκινημένος σε χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, το ΝΟΛ, το Δήμο Λεμεσού, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας για την μεγάλη τιμή που έκαναν στο γιο του και στους ιδίους.
«Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή αυτή και τους ευχαριστούμε πάρα – πάρα πολύ. Όσον αφορά την διοργάνωση, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει», τόνισε χαρακτηριστικά. Οι διοργανωτές τίμησαν με ειδική πλακέτα την οικογένεια Σκλιβανίτη και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα Ευτύχιος Οδυσσέως εξέφρασε την ευχή το παράδειγμα του Ευρυπίδη να το ακολουθήσουν και άλλοι και να έρθουν κοντά στο άθλημα της Κωπηλασίας.
Παραλαμβάνοντας την πλακέτα, ο Αν. Σκλιβανίτης ευχήθηκε οι νέοι να παραδειγματίζονται από τις διακρίσεις παλιών αθλητών και να ακολουθούν το άθλημα της Κωπηλασίας γιατί, όπως είπε, είναι ένα άθλημα το οποίο προσφέρει συναδελφικότητα, αγάπη και κυρίως ευγενή άμιλλα. Προβλήθηκε δε και σύντομο φιλμάκι – αφιέρωμα στον Ευριπίδη Σκλιβανίτη το οποίο συγκίνησε τους παρευρισκόμενους στον αγώνα, μεταξύ των οποίων και ο συναθλητής του Χρήστος Κουτσιάφτης, με τον οποίο ο Ευριπίδης το 2009 κατέκτησε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ