Μοναδική εμπειρία για τους δρομείς αποδείχθηκε ο «5ος Νάιος Δρόμος»

on .

NAIOS 1 10 10 17

• Την μοναδική εμπειρία του τερματισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, μπροστά στο αρχαίο στάδιο, έζησαν οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον 5ο Νάιο Δρόμο των 18.5 χλμ. και στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. που διεξήχθησαν με επιτυχία την περασμένη Κυριακή. Τη διοργάνωση του αγώνα είχαν η  Ε.Κ.Α Δωδώνη και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Οι νικητές
Η εκκίνηση του Νάιου Δρόμου δόθηκε από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι 100 περίπου αθλητές αφού διέσχισαν την Δωδωναία κοιλάδα, τερμάτισαν χειροκροτούμενοι από εκατοντάδες θεατές στο αρχαίο στάδιο.
Πρώτος έκοψε το νήμα του αγώνα ο Γιώργος Γκουγιάνος, ενώ στην δεύτερη και την τρίτη θέση τερμάτισαν, ο Γιάννης Τσιαμπούλας και ο Αλέξανδρος Λουκας αντίστοιχα. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου, με δεύτερη την Λαμπρινή Ντούτση και  τρίτη την Άσπα Γκόγκου.
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κων/νος Σουέρεφ, έδωσε την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., ο οποίος ξεκίνησε από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι αθλητές τερμάτισαν επίσης στο αρχαίο στάδιο.
Νικητής ήταν ο Νέστορας Κολιός ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης και τρίτος ο Σπύρος Παππάς. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Ελισάβετ Σκανδάλη, δεύτερη τερμάτισε η Ρούλα Τζαβάρα και τρίτη η Ελένη Καπετανίδη.
Μαθητές σχολείων της περιοχής και σύσσωμο το Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου έλαβαν μέρος στον Παιδικό Αγώνα 2 χλμ. με τον οποίο συμπληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Με την δυναμική παρουσία τους, την ενέργεια και την ζωντάνια τους, οι μικροί δρομείς κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που τους υποδέχτηκε στον τερματισμό.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ