Αυλαία στον 11ο Γύρο Λίμνης με «τους δρόμους του Νησιού»

on .

GYROS LIMNHS 11 SYNENTEYKSH

• Από το Νησί, που αποτελεί το στολίδι των Ιωαννίνων, ξεκινά και φέτος ο 11ος Γύρος Λίμνης.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει αύριο, Κυριακή με τον αγώνα «Στους δρόμους του Νησιού», έναν αγώνα για παιδιά και οικογένειες, με δωρεάν συμμετοχή. Μάλιστα, από τη φετινή χρονιά, στους αγώνες των 3.600 μ. και 1.600 μ. για παιδιά, προστίθεται και το Family Run 1.600 μ., με τη χορηγική υποστήριξη του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος».
Συνέντευξη τύπου
Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να τρέξουν και να περπατήσουν στα σοκάκια και στις πλατείες του Νησιού αύριο, Κυριακή, απηύθυνε η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια. Παράλληλα ευχαρίστησε το Σωματείο Λεμβούχων Νήσου για την προσφορά να μετακινήσει προς και από το Νησί τους αθλητές και τους συνοδούς τους με 1 ευρώ, καθώς και τον Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος», εκφράζοντας τη χαρά της που μια μεγάλη τοπική επιχείρηση στηρίζει αυτόν το σημαντικό αθλητικό γεγονός.
Ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή σε έναν αγώνα, που πλέον έχει γίνει θεσμός, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας, σημειώνοντας και την περιβαλλοντική του διάσταση.
Οι αγώνες έχουν κυρίως ψυχαγωγικό χαρακτήρα και δίνουν σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, τρέχοντας σε απόσταση επαφής από τα νερά της λίμνης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12 μ. με τη διαδρομή των 3,6 χλμ. για όσους είναι γεννημένοι από το 2002 και μετά, θα ακολουθήσει στις 12.30 ο αγώνας των 1,6 χλμ., στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές από το 2003 έως και το 2008, και θα ολοκληρωθεί στις 12.45 με το Family Run, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, που θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Σημείο εκκίνησης είναι το Σαράι (θέση πλατφόρμα) και τερματισμός το μουσείο του Αλή Πασά.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ