Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται αύριο το Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Πετοσφαίρισης

on .

palaimaxoi voley
• Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή το 13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παιλαιμάχων Πετοσφαίρισης (Ανδρών-Γυναικών).
Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν  η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αττικής και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» και τη συνδρομή του ΠΕΑΚΙ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του δήμου Ιωαννιτών που διέθεσαν τα κλειστά γυμναστήρια.
Για μια σημαντική αθλητική διοργάνωση έκανε λόγο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο  Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και πρόεδρος της Επιτροπής Παλαιμάχων Νεκτάριος Χαλβατζής, σημειώνοντας πως συμμετέχουν αθλητές υψηλού επιπέδου και το κοινό των Ιωαννίνων θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει όμορφο θέαμα. Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη διεθνή αθλήτρια Άννα Ξερικού, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.  Ο κ. Χαλβατζής στάθηκε και στην οικονομική σημασία του Πρωταθλήματος για τα Γιάννενα, καθώς στην πόλη βρίσκονται 500 περίπου άτομα, αθλητές, παράγοντες του αθλήματος και συνοδοί. Δηλώσεις έκαναν επίσης η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χρήστου και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αττικής Ιάσων Πλατσής ο οποίος ανέφερε πως τον «σπόρο» για το πρωτάθλημα έριξε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συναθλητής του στο παρελθόν στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.
Συνολικά  παίρνουν μέρος 26 ομάδες, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τα Χανιά, τις Σέρρες, τον Βόλο, το Λιτόχωρο, τη Δράμα, την Ακράτα, καθώς και δύο από τα Γιάννενα στις κατηγορίες +35 και +45 των ανδρών.
Ο ταμίας του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας και αθλητής με την ομάδα των Ιωαννίνων στα 45+ Παύλος Αποστόλου κάλεσε το φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες και σημείωσε και αυτός από την πλευρά τα οφέλη για την προβολή της πόλης και την οικονομική διάσταση του πρωταθλήματος.
Οι αγώνες θα γίνουν στα κλειστά γυμναστήρια του Π.Ε.Α.Κ.Ι. (Λιμνοπούλα), του Πανεπιστημίου και του 6ου ΕΠΑΛ σήμερα, Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, και αύριο, Κυριακή από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ