Επιχορηγήσεις από τον Δήμο σε τρία Γιαννιώτικα σωματεία

on .

NOI KOPHLASIA

• Την οικονομική ενίσχυση τριών αθλητικών σωματείων της πόλης έφερε η Δημοτική Αρχή προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και το σώμα έδωσε την έγκρισή του.
«Στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων θεωρούμε πως μπορούμε να συμβάλουμε στη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και για το λόγο αυτό εξετάζουμε όλα τα αιτήματα που μας στέλνουν Σωματεία και Σύλλογοι, προχωρώντας, όποτε μας δίνεται η δυνατότητα στην κάλυψη μέρους των οικονομικών τους αναγκών»,  σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας κατά τη εισήγηση του θέματος, ενώ δεσμεύτηκε παράλληλα ότι η πολιτική στήριξης των γιαννιώτικων ερασιτεχνικών σωματείων θα συνεχιστεί.

Τα σωματεία
- Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ενός ιστορικού Συλλόγου που έχει φέρει αμέτρητες επιτυχίες στην πόλη, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.  Για τη δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Καστοριά θα απαιτηθούν πλέον των 7.000 ευρώ για διαμονή και μετακινήσεις ενώ σε 3.000 ευρώ υπολογίζονται τα έξοδα για εκδηλώσεις και φιλοξενία της Εθνικής ομάδας του Καναδά η οποία επέλεξε τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου για την προετοιμασία της. Μετά από σχετικό αίτημα του ΝΟΙ, η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια σε διακρίσεις ιστορία, και αναγνωρίζοντας την σπουδαία κοινωνική προσφορά του Ομίλου στην πόλη μας, εισηγήθηκε και έγινε δεκτή στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση επιχορήγησης 10.000 ευρώ προς το σωματείο.
- Επίσης εγκρίθηκε και το αίτημα για επιχορήγηση του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κάθε χρόνο μετέχει σε διάφορα τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνονται το μήνα Ιούνιο στο εξωτερικό.
Εξαντλώντας τις περισσότερες πηγές χρηματοδότησης ώστε περίπου δέκα άποροι αθλητές από τους εκατό συνολικά να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, και μετά από σχετικό αίτημα του Σωματείου, ζητήθηκε η συμβολή του Δήμου με το ποσό της τάξης των 3.000 ευρώ, ώστε και σ’ αυτή την αποστολή να μπορούν πάλι να μετέχουν όσοι δεν έχουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. Το αίτημα εγκρίθηκε από το Δημοτ. Συμβούλιο.
- Τέλος και μετά από σχετικό αίτημα, η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας την προσφορά της γυναικείας ομάδας Ποδοσφαίρου Α.Ο. Περάματος «Προοδευτική» στην προβολή της πόλης μας πανελληνίως, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση επιχορήγησης με το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθεί το κόστος των μετακινήσεων της ομάδας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, να καταστεί βιώσιμη και να συμβάλλει με αυτό τον τρόπο η πόλη στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στον Νομό μας και στην προβολή του Δήμου σε όλη την Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ