Με άδεια και επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

on .

SHMA PAS

• Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και άγχος εξελίχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η διαδικασία αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έλαβε κανονικά άδεια για την επόμενη σεζόν 2017-2018 από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Όπως σας είχε ενημερώσει από την Τρίτη ο «Πρωινός Λόγος» ο φάκελος αδειοδότησης του ΠΑΣ ήταν πλήρης και η εισήγηση του διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου ήταν θετική για τους Ηπειρώτες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την χτεσινή απόφαση.
Η αδειοδότηση της ομάδας της Ηπείρου αφορά τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρακτικά η αδειοδότηση του ΠΑΣ σημαίνει ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα ο μεταγραφικός σχεδιασμός καθώς μπορεί κάνει όσες μεταγραφές επιθυμεί χωρίς αριθμητικούς, γεωγραφικούς και ηλικιακούς περιορισμούς.
Συνολικά από τις 16 ομάδες της φετινής Super League, άδεια έλαβαν οι 14 και οι μόνες δύο που πήραν ήταν η Βέροια και ο Ηρακλής. Για τους Βεροιώτες αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία καθώς έχουν υποβιβαστεί αγωνιστικά, όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό παρότι εξασφάλισε την παραμονή του εντός αγωνιστικών χώρων.
Εάν ο Ηρακλής δεν λάβει αδειοδότηση ούτε από τη δευτεροβάθμια επιτροπή, τότε θα υποβιβαστεί οριστικά στην Football League και τη θέση του στη Super League θα πάρει ο Λεβαδειακός, ο οποίος υποβιβάστηκε αγωνιστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super Lea­gue) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ Αστέρας Τρίπολης, Αθλητική Ένωση Λάρισας, ΑΟ Κασσιόπη, ΑΟ Ξάνθη, ΑΟ Πλατανιάς, ΑΠΟ Λεβαδειακός, ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών 1923, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Παναθηναϊκός ΑΟ, Παναιτωλικός ΓΦΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα 1966.
Δεν χορηγεί άδεια στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΓΑΣ Βέροια λόγω μη εκπλήρωσης α) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους, και β) του άρθρου 14 παρ. 6.
Δεν χορηγεί άδεια στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908 λόγω μη εκπλήρωσης: α) των κριτηρίων υποδομής, β) των αθλητικών κριτηρίων, γ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους, δ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές αρχές, και ε) του κριτηρίου αναφορικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας.
Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ