Ανατολή και Κρανούλα παίζουν τα ρέστα τους για άνοδο στη Γ’ Εθνική

on .

ANATOLH KRANOYLA SHMATA

• Σε ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι Ανατολή-Κρανούλα που θα διεξαχθεί σήμερα στις 16:15 στο γήπεδο της Ανατολής, κινείται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μιας και είναι το παιχνίδι που θα κρίνει τον πρωταθλητή και την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η Ανατολή χρειάζεται μόνο νίκη, ενώ η Κρανούλα βολεύεται ακόμη και με ισοπαλία αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 2-1. Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Αλ. Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Γ. Πασχάλη και Α. Θανασιά.
Αισιοδοξία στην Κρανούλα
Ο «Πρωινός Λόγος» βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση των δύο ομάδων και μίλησε από πλευράς Κρανούλας με τον πρόεδρο Δημήτρη Κασσή, με τον προπονητή Βασίλη Σιαφάκα και με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Τάτση και όλοι με μια φωνή τόνισαν ότι η ομάδα θα πάει μόνο για τη νίκη.
Κασσής: «Παίζουν δύο ισάξιες ομάδες»
«Από την αρχή έλεγε όλος ο κόσμος ότι όπως πάνε τα πράγματα η άνοδος θα παιχθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που το Σάββατο (σ.σ. σήμερα) θα παιχθεί μεταξύ Ανατολής και Κρανούλας. Το άδικο είναι ότι είναι πραγματικά δύο πολύ καλές ομάδες, έχουν μια συγκομιδή 78 βαθμών, μια μεγάλη διαφορά από τον τρίτο στους 30 βαθμούς και είναι κρίμα για την ομάδα που θα χάσει. Εμείς θα πάμε να παίξουμε και το παιχνίδι μας και αυτό που ξέρουμε και δείξαμε όλη τη χρονιά, θα ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα, ώστε να είμαστε αυτοί που θα πάρουμε την άνοδο».
Για το τι θέλει να πει στους φιλάθλους που θα δούνε το παιχνίδι: «Εύχομαι να γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι ισάξιο των δύο ομάδων, να το ευχαριστηθούν. Ας κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός. Μακάρι να υπήρχαν δύο εισιτήρια ανόδου, γιατί και η Ανατολή είναι μια ομάδα που έχει οργάνωση, θα ήθελα να σταθώ στον πρόεδρο της τον κ. Ευθυμιάδη που δείχνει ότι είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ξέρει πώς να συμπεριφέρεται».
Σιαφάκας: «Πάμε για τη νίκη»
«Οι κόποι μιας χρονιάς και για εμάς και για την Ανατολή είναι σε ένα παιχνίδι. Σίγουρα όποια ομάδα δεν βγει δεν αναιρεί και την προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα, γιατί με τέτοια πορεία και οι δύο ομάδες, όποια δεν βγει θα είναι άδικο. Σίγουρα θα αφήσει μια πικρία, γιατί με μια ήττα σε όλο το πρωτάθλημα και τρεις ισοπαλίες νομίζω ότι η πορεία και των δύο ομάδων είναι αξιοσημείωτη». Για το αν τους ευνοεί ότι πάνε για δύο αποτελέσματα: «Το ότι πάμε για δύο αποτελέσματα δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Νομίζω ότι όταν πας για δύο αποτελέσματα δεν θα πάρεις κανένα, οπότε για αυτό και εμείς όπως πάμε στα άλλα τα παιχνίδια, θα πάμε και μέσα στην Ανατολή να πάρουμε το ματς, δεν κοιτάμε δεύτερο αποτέλεσμα».
Για το τι υπόσχεται στον κόσμο που θα δει το παιχνίδι: «Το σίγουρο είναι ότι από την ομάδα μου θα δούνε ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Δεν θα δουν ποδόσφαιρο σκοπιμοτήτων ή να σταματάμε τον ρυθμό, ή να κάνουμε διάφορα άλλα που δεν μας αρέσουν και εμάς όταν πάμε και τα βλέπουμε. Η φιλοσοφία μας είναι μπαίνουμε παίζουμε ποδόσφαιρο, αν είμαστε καλοί κερδίζουμε, δεν είμαστε δίνουμε το χέρι στον αντίπαλο και φεύγουμε. Μακάρι να έρθει ο κόσμος να μας ενισχύσει και να δούνε την προσπάθεια των παιδιών».
Τάτσης: «Όποιος βρεθεί σε καλή μέρα θα πάρει και τη νίκη»
«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αυτό βέβαια είναι καλό για το ερασιτεχνικό έχει πολλά χρόνια να γίνει. Είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες, εμείς πάμε για τη νίκη, πιστεύω ότι θα είμαστε πρώτοι όπως ήμασταν όλη τη χρονιά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι». Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Θα κριθεί στο ποια ομάδα θα είναι στην καλύτερη μέρα, μπορεί στον παράγοντα τύχη και ο ποιο τυχερός θα φανεί και στις φάσεις». Για το αν ξεχωρίζει κάτι από την Ανατολή που πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα: «Όπως είπα αγωνίζονται οι δύο καλύτερες ομάδες. Είμαστε ισόβαθμοι στην τελευταία αγωνιστική, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι συγκεκριμένο, έχει έμπειρους και καλούς παίκτες, το ίδιο είμαστε και εμείς».
Ο Α.Ο. Ανατολής
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Ανατολής Θανάσης Χαρίσης και ο ποδοσφαιριστής Ξενοφώντας Γήτας δήλωσαν πως η ομάδα τους είναι έτοιμη για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι και να ανέβει στη Γ’ Εθνική.
Χαρίσης: «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι»
«Μπορούμε να περιμένουμε το πρωτάθλημα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι σαφώς οι δύο καλύτερες ομάδες, οι οποίες από το καλοκαίρι αγωνίζονται για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου όλο αυτό το διάστημα θα ανταμειφθεί το Σάββατο (σ.σ. σήμερα) στο παιχνίδι στο γήπεδο μας».
Γήτας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»
«Είναι δύσκολος αγώνας και για τις δύο ομάδες, πιστεύω ότι άξια και οι δύο είμαστε σε αυτή τη θέση. Μια μέρα έμεινε και το Σάββατο (σ.σ. σήμερα) θα δείξουμε ποιος πραγματικά θέλει πιο πολύ το ματς και ποιος θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει του χρόνου τα Γιάννινα στη Γ’ Εθνική». Για το τι να περιμένουμε από την Ανατολή: «Και η ισοπαλία να μας βόλευε, εμείς πάλι για τη νίκη θα πηγαίναμε, είναι το μόνο σίγουρο και πιστεύω ότι και άλλες ομάδες έτσι θα ενεργούσαν». Για την Κρανούλα: «Έχω περάσει και από εκεί στο παρελθόν, έδειξε ότι είναι μια ομάδα σταθερή που από την αρχή της περιόδου είναι στην πρώτη θέση. Θεωρώ ότι και αυτοί δείχνουν ότι θέλουν την άνοδο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».
* * *
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Κατσικά-Κράψη, Αμπελόκηποι-Ελεούσα και Σερβιανά-Αγία Μαρίνα παιχνίδια που θα κρίνουν την παραμονή. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 13 Μαΐου. 16:00: Μουσιωτίτσα-Πέραμα: Κόλλιας (Σιόντης-Ζιάκας) - 16:15: Ανατολή-Κρανούλα: Κατσικογιάννης (Πασχάλης-Θανασιάς)
Κυριακή 14 Μαΐου. 16:00: Κόνιτσα-Ροδοτόπι: Τασιούλας (Λουκάς-Αγόρας) - 17:30: Χουλιαράδες-Βελισσάριο: Μπόσιας (Γεωργίου-Γούκος), Θρίαμβος Σερβιανών-Αγία Μαρίνα: Σταματελόπουλος (Σιαμέτης-Διαμάντης), Αμπελόκηποι-Ελεούσα: Τάτσης (Λιόντος-Θανασιάς), Κατσικά-Κράψη: Κατσικογιάννης (Αντωνίου-Πασχάλης), Κουτσελιό-Λογγάδες: Μπούμπας (Γιώτης-Κάσσος).
Β’ Ερασιτεχνική - Μπαράζ ανόδου Α' όμιλος. Κυριακή 14 Μαΐου, 17:00: Κρύα-Αγροτικός: Πάνος Ι.(Τσάντας-Πάνος Σ.)
Μπαράζ ανόδου Β' όμιλος. Σάββατο 14 Μαΐου, 19:00: Πράμαντα-Ολυμπιακός Βοτανικού: Μάντζιος (Μωυσιάδης-Λιόντος).

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ