Οι αγώνες δρόμου δίνουν ώθηση στον Aθλητισμό και τον Tουρισμό!

on .

HMIMARATHONIOS SYNENTEYKSH

• «Ημέρες» δόξας γνωρίζει ο λαϊκός αθλητισμός και στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που εκφράζεται στην περιοχή μας με μαζικούς αγώνες μικρών, μεσαίων, αλλά και μεγάλων αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις μεγαλώνουν διαρκώς σε μέγεθος προσελκύοντας κάθε φορά και περισσότερους δρομείς, με αυτονόητα οφέλη για την αθλητική και τουριστική προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτό, εξάλλου, εξασφαλίζουν τη συνδρομή φορέων όπως ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου.
Επόμενος αγώνας για την πόλη μας είναι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, ο οποίος θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά φέτος, το Σάββατο 13 Μαΐου (έναρξη 7 μ.μ.) από τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων «My Adventure», με την υποστήριξη Δήμου και Περιφέρειας. Χθες εκπρόσωποι των διοργανωτών και των εμπλεκομένων φορέων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αφορμή το άνοιγμα των εγγραφών συμμετοχής στον αγώνα, ο οποίος, εκτός από τη διαδρομή των 21 χλμ., ενσωματώνει φέτος και μία μικρότερη των 5 χλμ.!
«Ήρθε για να μείνει…»
• «O αγώνας ήρθε για να μείνει», τόνισε χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων Βαγγέλης Γραμμενιάτης. Όπως είπε, «στόχος του Συλλόγου μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων είναι να διεξαχθεί με άψογο τρόπο ο αγώνας και να απολαύσουν οι συμμετέχοντες την ομορφιά της παραλίμνιας περιοχής.»  Παράλληλα, έκανε γνωστό πως οι εγγραφές άνοιξαν ήδη και γίνονται ηλεκτρονικά στην σελίδα ioanninahalfmarathon.gr, αλλά και με φυσική παρουσία και στο κατάστημα «Fifth Element».
Από την πλευρά του ο Βασίλης Τζουμάκας, εκπρόσωπος της εταιρίας «My Adventure» επεσήμανε ότι «σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε events τα οποία θα προσφέρουν στον συμμετέχοντα αλλά και στους θεατές μία αξέχαστη εμπειρία ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούν εκδηλώσεις - ορόσημο τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους εμπλεκόμενους φορείς, προάγοντας τα αθλητικά ιδεώδη όπως ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και τον αθλητικό τουρισμό».
• Ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης ανέφερε πως «ο Δήμος δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μία διοργάνωση η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Αν σκεφτεί κάποιος ότι πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιες διοργανώσεις, είναι προφανές ότι έχουμε ήδη κερδίσει το πρώτο στοίχημα», ενώ πρόσθεσε πως η αυξανόμενη απήχηση αθλητικών εκδηλώσεων όπως ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος βοηθάει να προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό η πόλη.
• Τέλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας, Άθλησης και Εθελοντισμού, Βασίλης Παπαχρήστου υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου επί σειρά ετών στηρίζει συλλογικές πρωτοβουλίες που αγκαλιάζουν οι τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τον πολυδιάστατο ρόλο του αθλητισμού, προσθέτοντας ότι  «πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε περισσότερο τους πολίτες, γιατί μέσα από την ενασχόληση με τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, διαμορφώνονται ισχυροί χαρακτήρες».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ