Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητροπολίτη και Λίλα

on .

LILA MAKSIMOS

• Στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση μεταξύ του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Άντι Λίλα.
Την συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ και του ποδοσφαιριστή Γιώργος Βήτας, είχε ζητήσει ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το βίντεο όπου καταφέρονταν με χλευασμούς εναντίον του χριστιανισμού, της εκκλησίας και των ιερωμένων.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απευθυνόμενος στον Άντι Λίλα τον επιβράβευσε για το κουράγιο που είχε να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε και του τόνισε ότι η εκκλησία συγχωρεί αυτούς που πραγματικά μετανοούν.
Ο κ. Μάξιμος επεσήμανε στον Αλβανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ ότι οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι αγαπημένοι γείτονες και αυτά δεν πρέπει να γίνονται.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιωαννίνων:
«Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου. Είναι καλό να εκφράζουμε τη μετάνοιά μας και τη συγνώμη μας, με χαροποίησε που ομολόγησε το λάθος του. Είμαστε γείτονες με τους Αλβανούς, έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον για θέματα πίστης και όχι μόνο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τον ποδοσφαιριστή Λίλα, γιατί υπάρχουν και πολλοί ορθόδοξοι που προσβάλλουν θέματα πίστης».
Ο Άντι από την πλευρά του τόνισε: «Ζήτησα να συναντηθώ με μια μεγάλη προσωπικότητα για να εκφράσω τη συγγνώμη μου για όσους πλήγωσα. Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση αισθάνομαι πολύ καλύτερα».
Σε ένδειξη σεβασμού, ο Άντι Λίλα πρόσφερε ως δώρο στον Μητροπολίτη ένα σπάνιο κρασί, με τον Μητροπολίτη να ανταποδίδει την κίνηση αυτή δωρίζοντας στον διεθνή μέσο δύο βιβλία.
Τέλος, ο Γιώργος Βήτας δήλωσε: «Ο Λίλα έκανε ένα λάθος που πήρε μεγαλύτερη έκταση απ’ ό,τι έπρεπε. Είχε την εντιμότητα να ζητήσει συγνώμη, η εκκλησία διδάσκει αγάπη».

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για Ξάνθη
Χωρίς τους διεθνείς Τζημόπουλο και Λίλα, αλλά και τον τραυματία Σκόνδρα συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον σαββατιάτικο αγώνα με τη Ξάνθη στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες».
Η προπόνηση έγινε στο νέο πλαστικό γήπεδο της Ανατολής και οι παίκτες δούλεψαν πάνω σε τελειώματα φάσεων και σουτ, ενώ στο τελευταίο κομμάτι πραγματοποιήθηκε και οικογενειακό δίτερμα.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ για το αυριανό (3 μ.μ.) παιχνίδι με τους Ξανθιώτες για την 26η αγωνιστική της Super League θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση στις 11:00 και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας της Ηπείρου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ