ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ…

on .

K20 26 3 17

• Το ποτήρι μισογεμάτο είναι την φετινή χρονιά για τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα.
Με την Κ20 να διανύει την χειρότερη της χρονιά (η κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών δεν αναιρεί τα αποτελέσματα που έχει στο πρωτάθλημα), ενώ  Κ17 και κυρίως η Κ15 πραγματοποιούν πολύ καλή πορεία και καλές εμφανίσεις στα δικά τους πρωταθλήματα.

Η χειρότερη χρονιά για την Κ20
Την χειρότερη χρονιά στο πρωτάθλημα διανύει η Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 13 βαθμούς.
Η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη είχε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της την φετινή χρονιά με παίκτες που ήρθαν από την Κ17, αλλά και με ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν την ομάδα μέσα από δοκιμές.
Το κράμα αυτό δεν μπόρεσε να δέσει και σε συνδυασμό με τα άσχημα αποτελέσματα, η ψυχολογία των νεαρών ποδοσφαιριστών βρέθηκε στον ναδίρ, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δικαιολογία για την μέχρι τώρα πορεία.
Βέβαια ενδιάμεσα της χρονιάς υπήρχαν και προσθαφαιρέσεις στην ομάδα, παίκτες που ενώ ξεκίνησαν αποχώρησαν, ενώ ήρθαν άλλοι παίκτες και δεν μπορούσε να υπάρχει αυτή η χημεία μεταξύ τους.
Η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη για την Κ20, παρά την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής για να βρούνε τι φταίει ώστε τη νέα χρονιά να γίνει πιο σωστά και καλύτερα ο προγραμματισμός και η δουλειά.
Τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι στιγμής η Κ20 είναι άκρως απογοητευτικά.
Πανιώνιος-ΠΑΣ 0-0, εκκρεμεί ο αγώνας του δευτέρου γύρου
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ   εκκρεμεί ο αγώνας του πρώτου γύρου, 1-0
ΠΑΣ-Ατρόμητος 1-3, 0-6
ΠΑΟ-ΠΑΣ 1-0, 3-0
ΠΑΣ-Πλατανιάς 0-0
Κέρκυρα-ΠΑΣ 2-1, 0-3
ΠΑΣ-Λεβαδειακός 1-1, 0-0
ΠΑΣ-Λάρισα 1-1, 0-0
Παναιτωλικός-ΠΑΣ 3-0
ΠΑΣ-Αστέρας 0-0
Ξάνθη-ΠΑΣ εκκρεμεί ο αγώνας του πρώτου γύρου
ΠΑΣ –Βέροια 6-1
Ηρακλής-ΠΑΣ 3-0
ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-4
ΑΕΚ-ΠΑΣ 1-0
Σε 19 αγώνες ο απολογισμός είναι: Νίκες:  2, Ισοπαλίες: 7,  Ήττες: 10, Τέρματα 13-30. Βαθμοί 13

Κ17: Μπορούσε και καλύτερα
Αρκετά καλά πήγε η Κ17 στο πρωτάθλημα, όμως ο στόχος που ήταν και φέτος η είσοδος στα τελικά του πρωταθλήματος δεν επιτεύχθηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η νεαροί παίκτες του ΠΑΣ δεν έκαναν την προσπάθεια.
Το καλοκαίρι ήρθε στην ομάδα ένας νέος προπονητής, ο Νίκος Μπαδήμας ο οποίος δεν γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να φαίνεται η δουλειά που γίνονταν μέσα στην ομάδα και αυτό το έδειχναν και οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, όμως στα κρίσιμα παιχνίδια με την Ξάνθη ο ΠΑΣ φέτος δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό γνωρίζοντας τρεις ήττες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0).
Είναι γεγονός ότι η «φουρνιά» ποδοσφαιριστών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κ17 είναι πολύ καλή και θα πρέπει να γίνει η ανάλογη αξιολόγηση ώστε τα παιδιά αυτά να προωθηθούν με σωστές βάσεις και να μην «καούν» πηγαίνοντας στην Κ20.
Κέρκυρα-ΠΑΣ 1-4, 0-4, 0-2
ΠΑΣ-ΠΑΟΚ 3-3, 0-1,0-3
Βέροια-ΠΑΣ 2-1, 0-2, 0-1
ΠΑΣ-Ηρακλής 2-0, 2-0, 1-0
Παναιτωλικός-ΠΑΣ 0-2, 1-1, 1-1
ΠΑΣ-Λάρισα 2-1, 0-1, 3-1
Ξάνθη-ΠΑΣ 2-0, 2-0, 2-0
Σε 21 αγώνες ο απολογισμός είναι Νίκες: 11, Ισοπαλίες: 3,  Ήττες: 7, Τέρματα 31-21
Κ15: Η ευχάριστη έκπληξη
Η ευχάριστη έκπληξη στα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ είναι η ομάδα Κ15. Μετά την τραγική περσινή χρονιά ο Τάσος Ανθυμιάδης και οι νεαροί ποδοσφαιριστές του βάλθηκαν φέτος να τρελάνουν κόσμο, τόσο με τις εμφανίσεις τους, όσο και με τα αποτελέσματα και την βαθμολογική τους κατάταξη. Μια ομάδα που παίζει με συνοχή και με πλάνο, που προσπαθεί να δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις δυνατότητες της και με παιδιά που παθιάζονται όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για να δείξουν και το τι πραγματικά αξίζουν. Φυσικά θα ήταν λάθος εκ μέρους μας να μην αναφέρουμε ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Κ15 είναι δουλειά του προπονητή Τάσου Ανθυμιάδη που προσπαθεί με ότι διαθέτει να κάνει σωστή δουλειά.
Τα αποτελέσματα στα μέχρι τώρα παιχνίδια είναι τα εξής:
Παναιτωλικός-ΠΑΣ 2-0, 2-2, 1-1
ΠΑΣ-Λάρισα 1-0, 1-0, 5-1
Ξάνθη-ΠΑΣ 0-1, 1-1, 2-0
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 0-1
ΠΑΣ –Βέροια 2-0, 3-0
Ηρακλής-ΠΑΣ 2-1, 1-1
Σε 14 αγώνες ο απολογισμός είναι Νίκες: 6, Ισοπαλίες: 4,  Ήττες:  4, Τέρματα 19-13

Πολλές οι ελλείψεις στα τμήματα υποδομής
Μπορεί να προσπαθούν προπονητές και παίκτες στα τμήματα υποδομής να παρουσιάσουν ότι καλύτερο μπορούν, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολλές. Τι να πούμε και τι να γράψουμε.
Δεν υπάρχουν γήπεδα για προπονήσεις με τις ομάδες να αναγκάζονται να προπονούνται σε γήπεδα ακατάλληλα.
Δεν υπάρχουν γυμναστές που να μπορούν να γυμνάσουν και να διορθώσουν τις όποιες αδυναμίες των νεαρών παικτών. Το ελάτε στο γυμναστήριο της ΠΑΕ που είναι στο ΠΕΑΚΙ δεν είναι λύση γιατί και οι παίκτες δεν μπορούν να βρίσκονται κάθε μέρα εκεί μιας και είναι μαθητές και προέχουν πρώτα τα μαθήματα τους.
Προσωπική μας άποψη είναι ότι και η ΠΑΕ δεν βρίσκεται τόσο κοντά στις υποδομές όσο θα έπρεπε, δεν είδαμε αυτά τα χρόνια που παρακολουθούμε τα τμήματα υποδομών να γίνονται συγκεντρώσεις όλων των τμημάτων, παρουσία του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη, του προπονητή της ΠΑΕ Γιάννη Πετράκη, του υπεύθυνου των τμημάτων υποδομής Γιώργου Γεωργουλόπουλου, των προπονητών και των ποδοσφαιρισών όπου θα μιλήσουν για τα προβλήματα τους, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι , οι νεαροί παίκτες θέλουν να βλέπουν ότι και η ΠΑΕ δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον.
Το μέλλον του ΠΑΣ αν το βλέπει έτσι και η ΠΑΕ, είναι οι υποδομές του. Εκεί θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος και να βγούνε παίκτες, όχι μόνο να στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα, αλλά να στελεχώσουν στο μέλλον και την Εθνική Ελλάδας.
Μεγάλα όνειρα θα πει κανείς, αλλά για αυτό ζούμε να ονειρευόμαστε.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ