Η «ΠΙΝΔΟΣ» στην κορυφή της ελληνικής πτηνοτροφίας

on .

PINDOS ERGOSTASIO

• Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και το θολό τοπίο στην οικονομία της χώρας ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, συνεχίζει εδώ και 60 χρόνια να κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική πτηνοτροφία, με μερίδιο αγοράς 30% το 2017, το οποίο έκλεισε με σημαντικές διακρίσεις στις μεγαλύτερες διοργανώσεις - θεσμούς που έλαβαν χώρα.
Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, με χθεσινή ανακοίνωσή του, αναφέρεται στα βραβεία που απέσπασε την περυσινή χρονιά, ενώ με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Δημητρίου δεσμεύεται για συνέχιση της δυναμικής αυτής πορείας και το 2018.
Οι διακρίσεις
Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, η οποία βρίσκεται πάντα στο κέντρο της δραστηριότητάς του, ο ΑΠΣΙ ΠΙΝ­ΔΟΣ αναδείχθηκε μεγάλος νικητής των βραβείων Waste & Re­cy­cling Awards 2017, στις κατηγορίες «Food Waste» και  «Resource Re­co­­very – Waste to energy», αποσπώντας επιπλέον δύο επαίνους στις κατηγορίες «Sustainable Bu­si­ness» και «Circular Economy & Symbiosis Network». 
Το 2017 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε την κυκλοφορία νέων, καινοτόμων προϊόντων τα οποία σχεδιάστηκαν από την ΠΙΝΔΟΣ με στόχο να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή. Στο 17ο Συνέδριο Marketing & Πωλήσεων, η ΠΙΝΔΟΣ τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου λανσαρίσματος στην κατηγορία «πτηνοτροφικά προϊόντα» και πιο συγκεκριμένα για τα προϊόντα «χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου», «παραδοσιακή γιαννιώτικη κοτόπιτα», «ρολό κοτόπουλο» και «κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής». Παράλληλα, η ΠΙΝΔΟΣ συμμετείχε στα βραβεία «Made in Greece» που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, αποσπώντας δύο διακρίσεις στις κατηγορίες «επιχειρηματική αριστεία» και «αγροτική αριστεία».
Ο Ανδρέας Δημητρίου
Αναφορικά με τα βραβεία και τις διακρίσεις που απέσπασε η ΠΙΝΔΟΣ το 2017, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Ανδρέας Δημητρίου ανέφερε: «το 2017 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την ΠΙΝΔΟΣ. Οι διακρίσεις και τα βραβεία που αποσπάσαμε σε μερικές από τις σημαντικότερες διοργανώσεις - θεσμούς της χώρας είναι εξόχως τιμητικές και ταυτόχρονα αποτελούν μια μεγάλη επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι περισσότεροι από 500 παραγωγοί – πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού, αλλά και οι περίπου 1.000 εργαζόμενοί μας. Οφείλω να αφιερώσω αυτά τα βραβεία και τους επαίνους στους ανθρώπους μας, στην μεγάλη μας οικογένεια που καθημερινά δίνει ένα σκληρό αγώνα για να διατηρήσουμε την ΠΙΝΔΟΣ στην κορυφή της ελληνικής πτηνοτροφίας. Με το ίδιο πάθος συνεχίζουμε και το 2018 με στόχο να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στον κλάδο, αλλά και να αφήσουμε ακόμη πιο βαθύ το αποτύπωμα της ΠΙΝΔΟΣ στην οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και κυρίως στην κοινωνία».  

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ