Γιατί καθυστερεί η έναρξη του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»;

on .

EKSOIKONOMHSH ENERGEIAS

• Την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» ζητά να μάθει ο Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιώργο Σταθάκη και Οικονομίας και Ανάπτυξης  Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. «αντί το πρόγραμμα να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα και να προκηρυχθεί το ταχύτερο δυνατόν τα αρμόδια υπουργεία κωλυσιεργούν και χρονοτριβούν».
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως «ενώ η κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο του ‘15 εξαγγέλλει κάθε λίγο και λιγάκι την προκήρυξη του προγράμματος, στην πραγματικότητα ούτε ο οδηγός του προγράμματος έχει εκδοθεί και δημοσιευθεί από το υπουργείο ώστε να προετοιμαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων, ούτε ο εξωτερικός σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ έχει επιλεγεί για την επεξεργασία και διαχείριση των αιτήσεων που θα κατατεθούν εκτός τραπεζών, ενώ με βάση τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, ο σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ θα μπορεί να υποδεχθεί αιτήσεις μετά τον Απρίλιο του 2018».
Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ερώτησή του «έχει ανακύψει σημαντικό πρόβλημα με τον Αναθεωρημένο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ) που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να διατεθούν ευρωπαϊκοί πόροι στο πρόγραμμα».
Ο κ. Χατζηδάκης ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν ακριβή ημερομηνία κατά την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους που «καθυστερεί τόσο πολύ η έκδοση του Οδηγού του Προγράμματος», αλλά και να διευκρινίσουν πότε θα είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα των αιτήσεων  και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του εξωτερικού συμβούλου του ΕΤΕΑΝ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ