ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Όχι στη μεταφορά αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος

on .

EYRO FAKOS

• Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θα μεταφέρει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος… παρακούοντας την… άνωθεν «εντολή»!
Κατά την χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην επικαιροποίηση του ψηφίσματος που είχε εκδοθεί πριν από περίπου 2,5 χρόνια, όταν και τότε είχε ζητηθεί κάτι ανάλογο, με την προσθήκη τώρα να κινηθεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δικαστικά, καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικό το νόμο.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δεν είναι πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά το συγκεκριμένο ζήτημα αφού είχε διατυπώσει τις απόψεις του πολύ τεκμηριωμένα και με σαφή επιχειρηματολογία και το 2015. «Το οικονομικό περιβάλλον του 2015 είναι εντελώς διαφορετικό από το σημερινό και τέτοιες μονομερείς αποφάσεις δημιουργούν κακό κλίμα στην αγορά», σημείωσε αρχικά ο Δήμαρχος ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία, με ευθύνη της κυβέρνησης, μιας σοβαρής συζήτησης για την αυτοτέλεια των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης.
Όχι σε μονομερείς αποφάσεις
Ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη σε μονομερείς αποφάσεις, ενώ παράλληλα θύμισε πως οι Δήμοι έχουν δει τους πόρους τους να μειώνονται κατά 60% τα τελευταία χρόνια κατορθώνοντας όμως να κρατούν όρθια την κοινωνία.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα και τις υποχρεώσεις του Δήμου. Όπως είπε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ο Δήμος Ιωαννιτών είχε στους λογαριασμούς του τα εξής ποσά:
-3 εκατ. ευρώ  «κλειστά» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
- 19 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ